perjantai 26. heinäkuuta 2013

Iltapäiväkahvilla

Sateen ja ukkosen uhkaaman iltapäivän kunniaksi käytiin kahvilla Salzburgissa. Kaupunki on pieni ja näkemisen arvoinen, joskin myönnettäköön, ettei ihan lapsiperheiden ykkösvaihtoehto, eikä niitä siellä juuri näkynytkään. Vaikka meidän lapset ovat isompia ja olosuhteiden pakosta melko sopeutuvaisia, niin kolmen tunnin visiitti oli varsin sopiva.

Vanha kaupunki on kaunis kuin mikä. Pieni, kuten ne tapaavat olla, ja niin täynnä turisteja ettei ole tosikaan. "Mitä noi kaikki täällä tekee, eihän täällä ole edes mitään nähtävää", ihmetteli lapsista toinen.

Mozartin synnyinkoti nähtiin vain ulkopuolelta, sisään oli yli tunnin jono, eikä aihe kiinnosta ketään meistä niin paljon, että olisi jaksettu jonottaa. Ja lämpötila ulkonakin oli niissä lukemissa, ettei huvittanut kokeilla kuinka kuuma sisällä oli.

Salzburg Festivalin juhlakansa oli ehkä visiitin parasta antia, voi sitä parfyymien ja partavesien tuoksun määrää:) Iän myötä ei heikkene pelkästään kuulo ja näkö, vaan näemmä myös hajuaisti. Jos mulla olisi vintagevaatekauppa, menisin tuonne ja ostaisin mummoilta mekot päältä ja laukut käsistä.


Ei sitten tullut sadetta eikä ukkosta, vaikka lämpötilat sitä enteilivätkin, mutta tulipahan käytyä sivistämässä itseään.

2 kommenttia:

 1. Sisällä ei ollut kuuma :)
  Olimme siis samoihin aikoihin Salzburgissa ja pääsimme jonottamatta sisälle M:n synnyinkotiin. Mielenkiintoinen paikka, hyvin tuulettimia ja ilmastointilaitteita ja vähän ihmisiä, ei hullumpi pysähdyspaikka helteellä.

  Tuossa kuumuudessa kaupunki oli tuskaisen kuuma, me teimme vaim lyhyen vanhan kaupungin tsekkauksen (kaupunki ennestään hiukan tuttu) ja painelimme Mirabell-puiston varjoihin + Sacherille kakulle (ilmastointi).

  Neuschwansteinin linnan tsekkasimme pari vuotta sitten, hieno paikka ja tosiaan järkevintä on kävellä ylös - bussi- ja hevoskyytiin on karmeat jonot. Myös Wagner-faneille linna on kiva kokemus, linnan huoneet on "kuvitettu" Wagnerin eri oopperoiden tapahtumilla.

  Lisää näitä keski-euroopan postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ei ollut? Höh, tehtiin virhearvio, oltiin ihan varmoja, että sisällä on vielä kuumempi.

   Kivaa, jos joku tykkää. Teen, kunhan ehdin:)

   Poista