torstai 27. kesäkuuta 2013

En edes loman tarpeessa

Kehtaanko edes ääneen sanoa? Heinäkuu on ovella enkä ole loman tarpeessa. Tällä hetkellä on kova draivi töissäkin ja oikein odotan, että suurin osa jää lomalle, niin mulle jää aikaa tehdä niitä oikeita töitä. Ja mikä parasta, ei ole ruuhkia, eikä tarvitse aamuin illoin kirota niitä kaikenmaailman urpoja, jotka tulevat hidastamaan mun työmatkojani. Vihreiden valojen jumalatkin ovat mun puolella, en ole tällä viikolla joutunut yksiinkään punaisiin valoihin. Ainakaan kovin pitkäksi aikaa.

Pitkäaikainen haaveeni loman pitämisestä elokuussa ei toteudu vielä tänäkään vuonna. Eikä varmasti ihan seuraaviin vuosiin.

Aiemmin pidin loman perinteisesti heinäkuussa, ihan siitä syystä, että päiväkodit olivat kiinni silloin. Lapset toki lomailivat pidempään jo päiväkoti-ikäisinä, kiitos isovanhempien. Miehellä on sen verran hektistä kesäisin(kin), että lomaa pitää maksimissaan kolme viikkoa putkeen. Teoriassa kolme viikkoa, en muista, että olisi koskaan ollut yli kahta viikkoa putkeen lomalla. Eli me lomailemme lasten kanssa viikon - kaksi keskenämme. Nämä lomaviikot mennään täysin lasten ehdoilla: he saavat päättää miten ja missä. Yleensä reissun päällä, ja koska lapset saavat päättää, niin lomat tarkoittavat rantoja ja huvipuistoja. Mun osa on ollut lähinnä maksumiehen ja kuskin rooli. Täytyy antaa lapsille vähän kredittiä: viime vuosina ovat kysyneet munkin toiveita ja jopa kuunnelleet niitä :).


Tänä vuonna kuvio on erilainen, Inka on ollut kesäkuun kesätöissä ja aloittaa loman vasta ensi viikolla. Mulla on vielä heinäkuun ensimmäinen viikko töitä ja aloitan neljä viikkoa kestävän lomani heinäkuun toisella viikolla, tunnetaan meidän kalenterissa myös Helsinki Cup -viikkona. Luksun "loma" alkaa sitten Cupin jälkeen ja kestää kolme viikkoa, elokuun alusta pyörivät treenit jo täysillä. Eli meillä on yhtäjaksoista lomaa vain kolme viikkoa. Kuulostaa vähältä, mutta kyllä kolmessa viikossakin ehtii paljon. Ja pakko onkin ehtiä, kun ohjelmaa on neljäksi - viideksi viikoksi.


Vaikka varsinaista vapaata on kolme viikkoa, niin kesäaikaan pystyy käyttämään hyväkseen pitkiä viikonloppuja. Meille vapaat viikonloput ovat aivan luksusta, tammi - toukokuussa vapaita viikonloppuja oli tasan yksi. Kesä - elokuussa onneksi useampi vapaa ja niiden aikana ehtii niin veneelle kuin mökillekin, ja vähän lyhyemmille reissuillekin.


Kesäillat ovat parasta mitä tiedän, varsinkin kesäinen Helsinki. Aurinkoa, merta, jäätelöä ja iltauinteja. Voiko parempaa ollakaan.

Miten teillä, joko lomat painaa päälle?

10 kommenttia:

 1. Ensi viikolla kolme päivää töitä ja sitten alkaa miltei 6 viikon loma. Ja tarpeeseen tulee. Tekemistä on suunniteltu kaikenlaista, mutta löhöilyäkin on luvallista harrastaa. Tämä siis mun ja lasten loma, mies lomailee tapansa mukaan yksittäisiä päiviä ja yrittää pitää pari viikkoa putkeen lomaa nyt ekaa kertaa vuosikausiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, miten sulla noin pitkä loma on? Mahtavaa! Mulla olisi ylityövapaita ja muita sen verran, että voisin pitää enemmänkin, mutta mitä mä sitten yksin tekisin...

   Poista
  2. 15 vuotta kunnalla töissä ja lomat on 38 päivää vuodessa, lauantaita ei lasketa. Että edes jotain hyötyä siitä uraputkettomasta työurasta :)
   Tällä kertaa jätin talveen vain 2 viikkoa lomaa ja muut pidän nyt.

   Poista
  3. Mulla on vaan 36 päivää vuosilomaa, mutta en malta olla neljää viikkoa pidempään putkeen lomalla (ja miksi olisinkaan, kun lomailisin yksin). Pidän nyt viime vuoden jämiä, osan tämän vuoden lomista ja ensi vuonna taas tämän vuoden lomia... Kamala pelko takapuolessa, että ne jäävät käyttämättä;)

   Poista
 2. Hyvä, jonkunhan täytyy heinäkuussakin pakertaa :-) Juuri hehkutin, että enää huominen töitä jäljellä ja sitten alkaa loma - jossakin vaiheessa varmaan harmittaa vähän se, että joudun palaamaan viikkoa aiottua aikaisemmin takaisin töihin, mutta juuri nyt se ei vielä paina sekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, saapahan olla rauhassa;) Älä sitä vielä murehdi, tässähän on koko kesä edessä :)

   Poista
 3. Hyvää lomaa sitten kun sen aika koittaa! Meillä lomat alkaa tänään ja toivomuksena olisi saada jätettyä läppärikin toimistoon, katsotaan kuinka käy.

  Kolme viikkoa heinäkuuta on tarkoitus katsella maailmaa toisesta vinkkelistä ja nimenomaan heinäkuuta kun silloin päiväkoti on kiinni. Suunnitelma ei ihan onnistunut kun eskarin päättäneet kaksoset keksivätkin lopettaa uransa jo samalla kun isosiskojen koulut loppuivat, joten jo kesäkuu on tarjonnut mahdollisuuden projektinjohtoon kun olen järjestellyt tytöille leirejä yms. jotenkin ohjattua ajankulua tokaluokkalaisen kyljessä. Tokaluokkalaiselle tämä olikin mahdollisuus ekoihin kesätienisteihin, onneksi tyytyi parin euron päiväpalkkaan, jolla katsoi siskojensa perään. Meillä samoin teinineiti on ekaa kertaa kesätöissä --hoitamssa lapsia, ihan kuin sitä hommaa ei olisi kotona tarjolla...

  Ugh. Kuten vuodatuksesta paistaa on pinna vähän on kireällä mutta eiköhän se tästä kimmeltäväksi ulapaksi muutu. Aurinkoa ja rentoa kesää kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ei tulisi mieleenkään jättää meidän tulevaa kolmasluokkalaista kaitsemaan pienempiään. Just ja just kaitsee itsensä, useimmiten ei;)

   Kiitos samoin!:)

   Poista
 4. Lapsi varahoidossa kohta toista viikkoa. Mutta sitten 4 viikon loma, pyrähdyksiä sinne ja tänne ja lisäksi ihanaa kesästadia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesästadi on ihan parasta! Ja siitä ehtii nauttimaan työnkin ohessa.

   Hyvää kesää ja lomaa!

   Poista