perjantai 4. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, vanhat jutut

Jos liikutte kulmilla ja olette lämpimiä hanskoja vailla, niin suosittelen käymään Hestra Storessa Kluuvikadulla. Kävin siellä enkä meinannut housuissani pysyä: kuin lapsi karkkikaupassa. Storesta löytyy Hestran kaikki mallit, niin lapsille kuin aikuisillekin.


Löysin sieltä Luksulle ohuemmat Czone Pickup Jr -softshellhanskat (kuvassa vasemmalla), tosi hyvät kylmään kuplaan. Keskellä paksummat Czone Gauntlet Jr -jokapaikanhanskat, oikella Wool & Merino Loft Mitt Jr. Yllättävästi tykkää näistä tosi paljon, vaikka onkin sormeton malli. En tiedä onko syynä lyhyempi varsi vai se seikka, että ne ovat mummin ostamat:)Merkiltä löytyy laskettelu- ja ulkoilukäsineiden lisäksi myös klassisia nahkakäsineitä, kivannäköisiä. Itse vedän kotiinpäin ja suosin Sausoja, mutta ulkoiluhanskoissa en ole Hestralle haastajaa löytänyt. Meillä aikuisilla on rinteeseen ja muuhun ulkoiluun Heli Ski 3-Finger, tykätään mallista. Kolmisormista löytyy myös lasten mallistosta. Kädet pysyvät lämpimämpänä kuin perinteisissa sormikasmalleissa mutta eivät ole niin tönköt kuin perinteinen "sormeton" malli.

Uutena tietona ainakin minulle tuli, että merkiltä löytyy myös linersit, kattava mallisto aluslapasia aikuisille,  jos sellaisille on tarvetta.

Hyvää alkanutta vuotta!

Ja jos teillä on jotain erityisiä toiveita, niin niitä saa esittää, en tietty lupaa mitään:)

10 kommenttia:

 1. Mä niin tarvitsen linersit - nyt kun vielä ehtisi Kluuvikadulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin:) En vaan viimeksi tajunnut sitä.

   Poista
 2. Hyvää alkanutta vuotta myös! Täällä fanitetaan Hestroja! Pitää tehdä retki Kluuvinkadulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, on kuule mistä valita:)

   Poista
 3. Oi ei... Lisää tarvikkeita laskettelutouhuun. :)
  Mulla on joskus kyllä ollut lasketteluhanskatkin, mutta ei kyllä mitkään erikoiset. Pitäisi joko löytää ne tai hakea uudet sunnuntaihin mennessä...
  Kiitti vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasit vallan rinteeseen? Hanskoihin kannattaa satsata, mikään ei ole niin tympeää kuin jäiset sormet. On niitä tietty muitakin merkkejä, jos et ihan extreme-käyttöön tarvitse. Peakin hanskat ovat myös lämpimiä ja astetta (tai kahta) halvempia kuin Hestrat.

   Mä en tiedä miten noi sulle istuu, Inkalla on hieman ongelmana se, että käsi on tosi siro mutta sormet pitkät, aika moni malli on hänelle liian leveä. Toisaalta hänellä sama ongelma kaikissa merkeissä.

   Poista
  2. No hei.. ei todellakaan ole tarvetta extreme-käyttöön! :-D
   Ja joo, mulla sama ongelma eli kapea käsi ja pitkät sormet eli moni hanska pyörii kädessä.

   Poista
 4. Hei,

  Olen ajatellut hankkivani pojalle Hestran Czone Gauntletit rukkasmallia, mutta en ole saanut tolkkua mitoituksesta. Mistään ei tahdo löytyä faktaa asiasta. Vastaavatko Hestran koot ikää - siis siten, että nyt 5 vuotiaalle pojalleni sopiva olisi koko 5?

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun 7-vuotias poikani käyttää noista kokoa 5, käytti samaa kokoa jo viime vuonna. Koot ei ole ikäkokoja, vaan yleiset käsinekoot. Itse olen pienikätinen nainen ja käytän kokoa 6, ja mieheni käyttää kokoa 11.

   Poista
  2. Eivät vastaa ikää vaan ihan normaaleja kokoluokituksia. Veikkaisin, että Hestran junnukoko 5 on keskimäärin 5-7 vuotiaan koko, 6 vastaa suurinpiirtein 8-10 -vuotiaita ja junnujen isoin koko 7 sitten noin 10-12 -vuotiaita. Meillä on jo käytössä junnujen 7, joka vastaa sitä kokoa mitä poika muissakin merkeissä käyttää. Seuraavaksi siirrytään sitten naisten pienimpään eli kutoskokoon;)

   Mulla itsellä on käden koko hanskoissa yleensä 7,5 ja käytän Hestroissa kokoa 8. Eli aikuisten hanskat vastaavat melkolailla normistandardeja.

   Poista