torstai 30. elokuuta 2012

Klassikkobootsit

Bloggaamisessa on yksi hyvä (tai huono) puoli: huomaan kuinka kaavoihin kangistunut olen. Vuodesta toiseen sitä samaa. Meillä on perheessä ollut kaikilla vehnänväriset Timben Classic Bootsit niin kauan kuin jaksan muistaa. Luksun ensimmäiset olivat kokoa 23 ja voi että ne olivat pienet. Luksulla taidettiin välillä kokeilla muitakin ruskean sävyjä, mutta sittemmin on palattu tähän "oikeaan" väriin.


Toiset klassikot (ainoastaan Luksulla) ovat olleet Timben Chelsea Bootsit. Muistan kuinka joskus vuonna nappi ja jotain kinasin Bam-Bamin myyjän kanssa siitä, onko kyseessä talvikengät vai ei. Myyjä väitti, että menevät talvellakin, itse en uskonut. Mutta ostin silti, fiksu kun olen. Ja myyjä oli oikeassa. Chelseassa on ohut villavuori, eivät liian kuumat loppusyksystä mutta menevät talvellakin, ainakin jos ei tarvitse tuntitolkulla pakkasessa seistä. Ne ovat meillä olleet vähän parempina kenkinä: sellaisina joilla kehtaa mumminkin seurassa näyttäytyä mutta eivät kuitenkaan ihan pliisut, tyylin vain slipoveri puuttuu:)

Tilasin nuo Chelseat Alex and Alexasta, maksoivat siellä (postikuluineen) 40 euroa vähemmän kuin Suomessa. Tein tilauksen viime viikon alussa ja nyt ruskeat ovat sieltä jo loppuunmyyty. AA:sta löytyy myös klassikkobootseja vajaan 70 euron hintaan, Suomessa ja bongaamissani nettikaupoissa ne maksavat 100 - 109 euroa. Kokoja Alex and Alexassa on vain 35 asti eli joudun ostamaan Luksulle uudet jostain muualta ja vähemmän sopuhintaan. Mutta jos pienemmät koot menevät, niin suosittelen tilaamaan tuolta. Toimitus kesti sen vakion, kolme vuorokautta.

18 kommenttia:

 1. Komppaan noita klassikkokenkiä! Sellaiset löytyvät omastakin kaapistani ja ostaisin vaikka joka tytölle, mutta... Ovat saaneet arkikäytössä niiin monet Timberit kärjestä hetkessä puhki, etten niitä enää päiväkotiin/kouluun anna. Ja siistimmiksi kengiksi tytöt eivät enää itse kelpuuta kun niissä ei ole yhtään bling-blingiä. Sääli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, tästä on ollutkin puhetta aikaisemminkin. Ja edelleen ihmettelen miten ne teillä hajoaa mutta meillä pysyy ehjinä:)

   Poista
 2. Samat klassikot löytyy meiltä myös varmaan joka koossa. Parit värihairahdukset on täälläkin kokeiltu, mutta kyllä tuo klasikko on vaan klassikko. Ja Juliksen tapaan minulta itseltäni löytyy nuo kenkäkaapistani. Chelsea bootsejakin on kokeiltu, mutta niitä ei tullut kuin yksi pari, Isoveljen mielestä ne olivat tyttöjen mallia ja Neidin mielestä poikein mallia;) Viivi&Viktorilta löytyy hyvä valikoima vähän isompiakin kokoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, siis meillä on selvä identiteettikriisi, kun kelpaa mainiosti:). Mun mielestä Chelseat ovat enemmän poikien kengät, vaikka niitä samoja myydään naisten mallistoissakin.

   Poista
 3. Olen hiljattain huomannut saman, jestas meidän päivät, kuukaudet ja vuodet menee ihan samaa rataa, joka vuosi.

  Tänäkin vuonna ostin juuri uudet timbet, tosin nyt vasta itselleni kun Jii ei ole vielä sovittanut viimevuotisiaan että tarvitseeko isommat vai nou.

  Stockalla lastenosastolla hinta on tuo 109€ muistaakseni mutta kokoja on kokoon 40 asti. Eli ostin sieltä ne omat (jalka 39 ja timbestä koko 40), kun ne aikuisten on taas kalliimmat.

  Olen itse laittanut klassikoihin sellaisen lampaanpörrökarvapohjallisen. Kengistä tulee pehmeämmät jalkaan ja ei palellu varpaat kylmemmilläkään pakkasvälitunnilla.

  Eipä Jiillä muita talvikenkiä ole kun nuo timbet ja Sorelit, joka vuosi. Mitäpä hyvää vaihtamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä noita joka paikasta löytyy, mutta olisi ostanut mieluummin halvemmalla. Meillä nuo on käytössä vk-kenkinä, talvikengät on erikseen.

   Poista
 4. Minä olen kai jotenkin poikkeava yksilö, koska Timbejä meiltä ei löydy. Esikoisella oli pienenä kahdet, jotka ostin Ameriikoista huimaan 19 taalan hintaan jostakin superhyper outlet alesta. Poika ei kengistä kuitenkaan erityisesti tykännyt ja sen jälkeen en ole ko. kenkiä meille ostanut. Helppoahan se kyllä olisi menä vuodesta toiseen samanlaisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noista kaikki tykkää, osa pitää niitä liian painavina ja kömpelöinä. Mä käytän noita kentänlaidalla kenkinä, pohja on sen verran paksu, ettei kylmyys pääse läpi.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ja kerta vielä..

  Itse tykkäisin noista klassikoista itselle tai tytölle, mutta meillä on sen mallinen matala kantapää, että kengän takareuna osuu väärään kohtaan. Ne ovat kyllä vuodesta toiseen yhtä "pop".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matala kantapää? Siis se kantapään kaari on alhaalla, niinkö?

   Poista
 7. Itse olen vuosien varrella ostanut pojillemme joitakin pareja noita Timberlandn kenkiä, mutten ole oikein keksinyt niille sopivaa käyttöä. Kuluvat hetkessä kärjistä kamalan näköisiksi, jos niitä käyttää muuhun kuin ihan vaan kaupungilla käsikädess kävelemiseen. ( mitä meillä harrastetaan tosi vähän) Nauhat eivät ole kivat solmia jne. En ole enää muutamaan vuoteen ostanut, kun ovat jääneet varsin käyttämättömiksi. Muutenkin olen luopunut hankkimasta "kaupunkivaatteita", niin harvoin ollaan kaupungilla vaan menossa paikasta toiseen. Asutaan Töölössä, joten meille keskusta on tavallisen arjen läpikulkualuetta, tullaan/mennään kouluun tms. jolloin vaattieden täytyy olla sellaiseen käytöön sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä niitä käytetään ihan koulussa tai muuten vapaa-ajalla. Siis ei päivittäin, mutta silloin tällöin. Poika kyllä reklamoi, ettei niillä voi potkia palloa, mutta aina ei tarvitsekaan voida:) Joo, ei meilläkään varsinaisia kaupunkivaatteita ole, eikä pukeuduta erikseen Herkkuun:)

   Poista
 8. Oonko mä ainoa, jonka mielestä noi on kamalan raskaat ja jäykät? Ostin viime talvena 4-vuotiaalleni ja jestas sitä lompsimista, hyvä ettei menny parketti kuopalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on raskaat ja jäykät. Otan asian enemmän kuntoilun kannalta, powerwalkingia:)

   Poista
 9. Meidän lapset on vielä niin pieniä, että en halua vielä kouluttaa niitä elämän raskauteen painavilla ja jäykillä kengillä ;)
  Siksi joudinkin katselemaan niitä mieluummin rumissa kuin kurjissa kengissä, mutta siitähän kärsiikin vain äiti. En ollenkaan ymmärrä, miksi on ylipäänsä vaikea löytää kevyitä, vettäpitäviä ja mukavakäyttöisiä lasten talvikenkiä, saati että olisivat vielä kivan näköisetkin. Heti vinkkiä kehiin, jos vain kuulet jostain!
  Timberlandilta on meille ostettu joitain gore-lenkkareita, ne on ollut tosi hyviä, muttei kyllä juuri kilpilijoitaan kauniimpia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superfit. Ehdottomasti parhaimmat lasten talvigoret. Erittäin laadukkaat, hyvä lesti (ei kovin leveään jalkaan) ja varmaan markkinoiden kevyimmät.

   Meillä oli pelkästään Superfitin talvigoreja lasten ollessa pienempiä. Siis ihan päiväkoti-koulukäyttöön. Ihan potentiaalinen merkki Luksulle myös tulevaan talveen. Ecco on myös hyvä. Viking ja Kangaroos taas liian raskaita mun mielestä.

   Poista
 10. Tuossa vielä linkki:

  http://www.superfit.at/en

  Ja Naturinot ovat myös hyviä, ehkä astetta raskaampia.

  VastaaPoista