keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Lechuza


Tämä hortonomi on löytänyt pelastuksen kuoleville kukilleen, Lechuza-altakasteluruukut. Bongasin nämä ekan kerran viime kesänä luottovaatekauppani oven pielestä. Ostin kokeeksi talvella uudelle isolle rehulleni ja toimii, kasvi on ollut hengissä jo ennätykselliset neljä kuukautta. Seuraavaksi testaan ruukkua orkidealle.

Systeemi toimii niin, että ruukun pohjalle tulee paketin mukana tulevaa "soraa" (sori, hortonomitermit ei ole hallussa), sitten sellainen välipohja jonka päälle kasvi istutetaan multaan. Eka kuukausi kasvia kostutetaan normaalisti suoraan multaan ja sen jälkeen vesisäiliöön josta kasvi ottaa vettä tarpeen mukaan. Tjsp.

Mun ruukku on luonnollisesti valkoinen, löytyy myös tosi hyvännäköistä harmaata. Ja kiiltäväpintaisena eri väreissä. Mulle kelpaisi vaikka punainen tai limenvihreä. Tai keltainen partsille. Malleja ja värejä siis löytyy.

Huono puoli on hinta, aika tyyriitä ovat. Mutta hyvännäköisiä. Ja mun tapauksessa tulee halvemmaksi ostaa nämä ruukut kuin uudet rehut kuukauden välein. Planters for dummies.

3 kommenttia:

 1. Pitäiskö noita sitten kokeilla!? Jos vaikka tollasella saisin vielä perintökukkani pelastettua (se olis tärkeetä, koska kukka on ainut, mitä mulla siitä tädin perinnöstä on enää jäljellä :))!

  No katotaan ehdinkö ikinä näitä hankkimaan... Mulla on nimittäin nykyään kamala ongelma! Kun tuntuu, ettei ole aikaa oikein mihinkään... Ei muuten mutta se häiritsee tätä mun "blogiharrastusta", koska en ikinä ehdi tänne lukemaan, saati mitään kommentoimaan!

  Jos muuten joskus ehdin, niin haluun tuon harmaan!

  VastaaPoista
 2. Kuule, siihen tottuu, siihen ajan puutteeseen. Mulla on viimeksi ollut "ohjelmaton päivä" viime jouluna. Sitä vaan sopeutuu.

  Koeta nyt pelastaa tädin perintö, että jäisi edes jotain käteen;))

  VastaaPoista
 3. Ihania ovat! Saako kysyä ostopaikkaa??? Onlineshopit eivät ilmeisesti toimita Suomeen. :(

  VastaaPoista