keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Huvipuistot


Enää kaksi yötä ja Lintsi aukeaa! Voi kun vähän lämpenisi niin pääsisi korkkaamaan huvipuistokauden. Mä tykkään huvipuistoista, mitä kovempi meno, sen parempi. Luksukin saa jo isojen rannekkeen joten ei ole hänkään hidasteena;)

Särkänniemessä ja Tykkimäessäkin tulee käytyä joka vuosi. Viime kesänä vietiin lapset mökille isovanhempien hoitoon ja karattiin Särkänniemeen aikuisporukalla, salaa tietysti (pääsi lapsetkin sinne eri reissulla). Tykkimäki on kiva, erityisesti pienemmille lapsille. Tila on pienempi ja hallittavissa, en koskaan ole nähnyt siellä kovin pitkiä jonoja.

Jos lähtee merta edemmäs kalaan niin Tukholmasta löytyy Gröna Lund. Kiva sekin. Suunnittelen täksi kesäksi reissua Göteborgin Lisebergiin, lajissaan Pohjoismaiden suurin ja kovasti kehuttu. Viime kesänä kävimme Götegorgissa mutta emme tuonne Lisebergiin ehtineet ja siinä vaiheessa alkoi olla kiintiö sen reissun osalta täynnä.

Tanskasta löytyy tietysti Köpiksen Tivoli sekä Legoland Billundissa. Ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja kumpikin.

Saksasta löytyy useampi isompi huvipuisto, itsekin olen osassa niistä lapsena vieraillut mutta ei mitään muistikuvaa. Onko kukaan käynyt lähivuosina Saksan Europa Parkissa?

7 kommenttia:

 1. Minäkin rakastan huvipuistoja ja nimenomaan niitä hirveimpiä härveleitä. Pitää tosin odotella vielä jonkin aikaa ennenkuin meidän pikkupojat on yhtä kovassa menossa mukana ;)

  VastaaPoista
 2. eikös isojen rannekkeen pituusraja ole 120 cm?

  VastaaPoista
 3. Kyllähän 5-vuotias voi hyvinkin olla yli 120cm. Ainakin meidän pojan pari kaveri oli viime kesänä 5-vuotiaana n. 125cm pitkiä.

  Meillä 6-vuotias saisi tänä kesänä ekaa kertaa isojen rannekkeen Lintsille ja äitiä kauhistuttaa. Viime vuonna onneksi jäi 2cm uupumaan, niin ei tarvinnut alkaa tappelemaan. Nyt olen jo poikaa alustanut, että vaikka vihreän rannekkeen saisikin, ei sitä kuitenkaan osteta. pojan mukaan isi kyllä ostaa vihreän. Katsotaan mihin päädymme kun sen aika on. Jomman kumman vanhemman on kuitenkin mentävä pojan kanssa, vaikka paäsisikin yksin. En vain uskalla laskea meidän villikkoa hurjiin yksin.

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkään huvipuistoista! Rannekkeiden hinnat vain hirvittää. Olen jo monena kesänä vienyt isomman kummityttöni (nyt9v) Lintsille, mutta kyllä se 35€ on aika paljon rannekkeesta, joten saa nähdä tuleeko tänä kesänä vietyä...

  VastaaPoista
 5. Pituudesta: Viime viikolla 5 v. neuvolassa pituutta oli 123 cm.

  4-vuotis neuvolassa viime keväänä pituutta oli 118 cm. Kesän viimeisellä Lintsin reissulla isin kanssa oli jo pituus maagisen rajan yli. Siitä siis ilo irti ja viisi kertaa putkeen vuoristorataan. Isille tuli kuulemma paha olo;)

  Ei tuo mitään halpaa lystiä ole, se pitää sanoa. Katselin noita Europa parkin hintoja ja olivat euron pari halvempia. Kyseessä kuitenkin aika paljon isompi viritys.

  VastaaPoista
 6. Nuo hinnat ovat kyllä kovat. Onneksi mulle ei tarvitse ostaa ranneketta, koska tulen tosi pahoinvoivaksi kaikissa laitteissa, jossa on vähänkin heiluntaa. Helsinkipyörä menee juuri ja juuri. Tykkäisin käydä laitteissa, mutta en tykkää yrjöämisestä:)
  Katri, joka on jo lapsesta asti oksentanut keinumisesta

  VastaaPoista
 7. Mä tykkään Tivolista, kun siellä on niin kaunis puutarha ja istutukset. Ja köpiksen HardRockCafe on tietty klassikko.:)

  VastaaPoista