maanantai 20. huhtikuuta 2009

5-vuotissynttärit?


Meidän vauva täyttää ensi kuussa viisi vuotta. Koska täältä on ennenkin löytynyt ne parhaat vinkit niin haastan teidät tälläkin kertaa. Ja koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty niin pohdin asiaa jo nyt. Voin sitten juhlia edeltävänä yönä toteuttaa kaikki suuret suunnitelmani.

Yritin lobata Luksulle HopLoppia muttei lämmennyt, haluaa pitää synttärit kotona. Puoliksi tosissani suunnittelin jonkun ulkopuolisen palkkaamista tähän hommaan mutta Inkan ilmeestä tulkitsin että pakko yrittää ihan itse;)

Ilmapallot olen perinteisesti hommannut Ilmapallokeskuksesta mutta siihen mun ideat sitten loppuukin. Joku punainen lanka olisi hyvä olla. Mä olen tunnetusti ihan käsi joten älkää ehdottako mitään itse tehtyä. En osaa/viitsi/kykene/tjsp.

Tiedossa on siis 8-12 kappaletta 5-6 vuotiasta mukulaa. Ja yleistä sekasortoa...

9 kommenttia:

 1. Meillä oli viime vuonna kaksosilla (4v) merirosvosynsät. Aarrejahti tietty. Aloitettiin onkimalla kapteenikoukun kera, saivat merirosvohuivit ja silmälaput ja muuta sälää. Sitten pompittiin haita ja krokoja vilisevän joen yli, hypittiin lankulta veteen ja etsittiin aarretta kartan kera. Aarre oli laatikollinen suklaarahoja ja karkkikorut kaikille. Kivaa oli =) Nyt on suunnitteilla linnankutsut, varmaan naamiaiset. Ohjelma on vielä hakusessa mutta mulla on vielä pari kuukautta tässä aikaa miettiä!

  VastaaPoista
 2. Jotkut Peppi-, Prinsessa-,eläin-, naamiaissynttärit?

  VastaaPoista
 3. Hansu ja Jarna, jees, jotain tuommosta. Mutta ei mulle voi sanoa, että jotkut synttärit. Tarvitaan tarkat ohjeet eli rautalangat esiin;)

  Esim. ne ilmapallot voi tilata teeman mukaan ja ehkä jotain muutakin rekvisiittaa löytyy, mutta sitten? Mites safkat? Meidän lapsilla ei ole koskaan ollut mitään teemakakkua, ei ymmärrä edes sellaista kaivata...

  Merirosvo on hyvä idea, itse pääsin vasta Cars-teemaan. Mukana on myös jokunen tyttö mutta pääosa on poikia.

  VastaaPoista
 4. Nyt kyllä heitit pahan haasteen:-) meidän "vauvat" kun ovat vähän nuorempia, niin kaverisynttäreitä ei olla vielä järkätty..

  Mutta, mutta. Mä lähtisin synttäriteeman miettimisen siitä, mikä juttu on just teidän Pojalle rakkain/mieluisin/kivoin tällä hetkellä. Jos ne on ne cars-autot, niin sitten siitä. Onneksi lapset on niin ihanan aitoja, ei heille tarvitse vielä hollywood-luokan tasoa järjestää, vaan ihan "kotikutoinen" kelpaa, pääasia että on kivaa.

  Jos teillä on mahdollisuus, järkätkää vaikka yhteen huoneeseen iso rallirata, ja pitäkää autokisat siellä- tyyliin neppisautot tai ihan oikea formula-rata ;-)pikku- palkinnot tietty jaetaan kaikille osanottajille,
  tyyliin pientä cars-sälää tmv.
  Mun mielestä parin tunnin kaverisynttäreille ei kannattaisi järkätä liikaa ohjelmaa, jotta aikataulu pysyis järkevissä puitteissa.

  Mä en ottais mitään stressiä tarjoiluistakaan. Jos tulee itselle paniikki,niin tilaa pitopalvelusta, pääset paljon helpommalla. Ei tarvitse kuin koristella ja järkätä juhlapaikka kuntoon ennen vieraiden tuloa:-)

  Ja paljon onnitteluja jo nyt teidän synttärisankarille!!!

  VastaaPoista
 5. Tää on kyllä paha :)!

  Esikoisella (nyt 12v) on pidetty ns. kaverisynttärit yht. 5 kertaa. Kolme kertaa lapset ovat olleet meillä kotona ja tyttö halusi vaan "olla" ilman mitään ohjelmaa. Tarjottavaksi olen itse leiponut tytön toiveen mukaiset leipomukset. Tytön synttärit on keväällä ja meillä iso piha, niin ovat viettäneet ajan pa. ulkona pihalla. Viime vuonna sitten oltiin varattu juhlapaikka synttäreitä järkkäävästä "firmasta" ja tänä vuonna tyttö vei kolme parasta kaveriaan syömään. Ensi vuonna sama juttu mikäli itse haluaa.

  Meillä ei pienimmillä ole vielä pidetty kertaakaan ns. kaverisynttäreitä. Serkkuja on niin paljon, että ovat vielä tyytyneet siihen, kun sukulaisia on tullut kahville. Eskarin alkaessa ei varmaan enää sitten pelkät sukulaisten naamat kelpaa ;)...

  Niin, ja mitäs apua tästä oli sulle... Ei vissiin niin mitään :)!

  VastaaPoista
 6. On noita synttäreitä tullut järkättyä mutta nyt kauhistuttaa tuo lauma joka on tulossa meille. Muitakin paikkoja olisi, miksi ihmeessä se lapsi haluaa ne kotona pidettävän?

  Trendinä on ollut, että koko pk-ryhmä kutsutaan (voi miksi?) ja ryhmähän on mun iloksi kovin poikavoittoinen... Ymmärtääkö kukaan mun tuskaa kun mietin minkälaista tuhoa ne saa aikaan parissa tunnissa?

  Ajattelin jotain ohjelmaa minimoidakseni tuhot. Jos istutan ne pleikkarin ja wiin äärelle pariksi tunniksi(ehkä laitan vielä jonkun karsinan ympärille)? Isken mikropopparipussin ja limupullon jokaisen käteen. Siinähän se alkaa ollakin...

  VastaaPoista
 7. Mä oon rehellisesti _niin_ iloinen, että meidän pojat haluaa Huimala-synttärit eli ymmärrän tuskasi täydellisesti, muutamaan kertaan samanlaisen sotkun kokeneena. =D

  Mutta asiaan sitten, naamiaissynttärit oli kivat, samoin aarteenetsintä tai onginta tietysti MUST, Cars-teemakin on meillä kokeiltu, kakkua ja kaikkea krääsää myöten (minusta argh superkeinotekoinen, mutta lapset tykkäsi), jäätelöbaari oli myös toimiva, kakkua ei yleensä syö kukaan, mutta kuuluu asiaan, kun kynttilät pitää saada puhaltaa ja sitä ennen sankarille tietysti lauletaan.

  Mutta miten olis vanhanajan lettukestit tai pizzanpaistajaiset? Lapset mukaan, ei amerikkalaista humppaa tyyliin meidän Lucas Star 5 years viettää synttäreitä...

  Mihin ikinä päädyttekin, onnea Luksulle ja koita Sinä kestää! ;-)

  VastaaPoista
 8. Niklaksen ryhmässä onneksi pojat kutsuvat pojat ja tytöt kutsuvat tytöt, näin pääperiaatteessa eli ei koko ryhmää. Ymmärrän tuskasi.

  Meillä oli isommilla lapsilla aikaisemmin kaverisynttäreitä. Tässä teemoja, mitä pidettiin:
  Spiderman eli hämähäkkejä ja spidermaneja joka puolella, keittiö oli ötökkäbaari ja kakussa oli seittikoriste.
  Jäätelöbaari on useamman kerran ollut ja aina suosikki, sitten kun olivat isompia saivat itse tehdä jätskiannokset (ja keittiön lattia oli täynnä strösseleitä...)
  Villi länsi, keittiön oviaukkoon oli tehty pahvista saluunanovet, oli kaikkea mahdollista teemaan sopivaa.
  Kerran juhlittiin Zorron teemassa ja naamiaiset oli kerran
  Kerran juhlissa oli ohjelmassa piirrä seinään, olin vuorannut seinän itsestään kiinnittyvillä fläpeillä ja saivat piirtää seinään ihan luvalla.
  Kerran Henri oli luokkansa a poikien kanssa leffassa, ostettiin meidän kylän leffateatteriin sarjaliput, jokaiselle popparit ja juomat ja oli mieluisat juhlat.

  Tarjoiluista parhaiten meni jäätelö ja sitten coctailtikut: pikkulihapullia, kurkkua, juustoa, viinirypäleitä yms. tikkuihin ja tikut puolikkaaseen folioön käärittyyn kaaliin. Tuollainen piti olla joka juhlissa ja kaikki meni aina kaupaksi. Kakkua ei ainakaan meidän lapset ole koskaan syöneet, joten suosittelen jäätelöä.

  Jos haluat päästä helpolla: Leffabileet: laitatte jonkin DVD:n pyörimään ja teemana on että ovat leffassa: valot himmenee jne. Popparit ja juomat. That's it. Bileet päättyy, kun leffa loppuu.

  VastaaPoista
 9. Katriltahan tuli niin mahtavat vinkit,että kyllä noilla meidänkin synttärit järkkääntyy tulevaisuudessa ;-)

  Tämä oli tosi hyvä bloggausaihe; lastenkutsut ja niihin valmistautuminen!

  VastaaPoista