keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Y-kromosomi

Johtuu varmaan kromosomeista, kiipeilyvimma.
Kuinka moni 6-vuotias tyttö kiipeilee
jokaisessa vastaantulevassa kaiteessa?

Kyllähän mäkin kiipeilen, mutta mieluummin
pystysuoraa seinää vasten. Valjaisiin kiinnitettynä.

12 kommenttia:

 1. Mun melkein 6v rasavilli TYTTÖ kiipeilee kaikkialla koko ajan. Oon kysynytkin siltä miks käyttäytyy kuten pojat, mutta vielä ei ole osannut vastata. Luulen, että syynä on vanhempien geenit. Itsehän en tunnusta olleeni lapsena samanlainen ;).

  VastaaPoista
 2. Hmm, kyllä liki 10-vuotias poikakin vielä kiipeilee -etenkin rapun kaiteissa.. Mun pitikin udella tosta kiipeilyhommasta ;)
  Tää on nyt muuttunut, siis ulkoasua, olin jo varma että olen jossain ihan muualla -aika kiva !

  VastaaPoista
 3. Joo, meilläkin toimii tuo Y-kromosomi samalla tavoin. Lisäksi joka paikasta pitää päästä hyppimään. Tämän vuoksi poika onkin käynyt parkour-harkoissa :-)

  VastaaPoista
 4. Y-kromosoni painaa täälläkin mut edellä menee ekaluokkalainen jonkun toisen kromosomin tyyppi... ekana puussa ja korkeimmalla, pojat tulee perässä :D

  VastaaPoista
 5. Luulen, että on enemmänkin lapsikohtaista kuin sp-kohtaista tuo. Minulla on kaksi poikaa ja vaikka molemmat ovat apinoita, niin toinen (se vanhempi) kiipeilee edelleen mm. kaikki Kampin keskuksen ulokkeet. Kuulossakin taitaa olla vikaa, kun niinkin lyhyt sana kuin EI kaikuu kuuroille korville.

  VastaaPoista
 6. Allekirjoitan Vennyn kannan lapsikohtaisuudesta. Neljä tyttöä, joista kaksi kävelee tyynen rauhallisesti kaiteiden + kivien ohi ja yksi tyytyy vähän kokeilemaan kiipeilyominaisuuksia. Jäljelle jää yksi, joka roikkuu jo pää alaspäin kaikkien fysiikan lakien vastaisesti jostain kallionkielekkeestä ja päättää shown laskeutumalla kärrynpyörällä tai puolivoltilla. Taitaa olla sitten kromosomivikainen tapaus :)

  VastaaPoista
 7. Okei, pahoittelen asenteellisuuttani:). Tuo meidän kapine ei ole edes pahimmasta päästä, mutta äärimmäisen rasittava kuitenkin...

  VastaaPoista
 8. Siihen samaan Y-kromosiin liittyy myös ainakin töniminen (seinien, ihmisten, huonekalujen, ihan minkä vaan..) ja valojen räpsyttely. Ihan koko alakoulun ajan...

  VastaaPoista
 9. Meillä vielä 16 vee kiipeilee ja temppuilee, ett revi siitä:) Ja tuo pian yks vee omaa samat geenit, mä olen itse ollut ihan samanlainen lapsena. Enää en tunnusta olevani (eiku taipuvani)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin esikoinen tyttö kiipeili aikoinaan kaikkialla (nyt teini-iässä toivoisi välillä, että kiipeilisikin vielä). Opetteli 5v seisomaan päällään, kun halusi ja kerran erehdyin näyttämään Hesarin kuukausiliitteestä kuvaa, jossa lapsi oli kiivennyt oven karmeja pitkin ylös oviaukkoon. Arvaatte varmaan millä seurauksin.

  VastaaPoista
 11. Meillä on samanlainen kiipeilijä, ikää 6 v. Esimerkki eiliseltä: matkalla eskarin portilta autolle piti kiipeillä siinä välissä olevilla kaikilla mahdollisilla paikoilla. Sillä seurauksella, että housuntakamus pikkareineen kastuivat märällä aidalla ja kiipeilytelineellä. Minä odottelin kenkäkaupassa ja kolmen kenkäparin lisäksi ostettiin sitten kahdet farkut ja pikkarit meni vaihtoon. Farkut ja uudet kengät jäivät jalkaan, koska matka jatkui seuraavaan paikkaan (on vähän kiireistä aikaa). Veikkaan syyksi sukupuolen sijaan apinageenejä, ja ne eivät tule multa!

  VastaaPoista
 12. Tanja, ihan totta tuo töniminen etc. Eikä se ole edes tahallista, vaan... kromosomiperäistä;) Valoja meillä ei luojan kiitos räpsytellä.

  Katri, :).

  Ano, juu eihän siitä mitään, jos tulisi sulavasti kerien alas, mutta kun tuolla on tapana tipahtaa kuin pommi taivaalta (tuhotkin yleensä pommin luokkaa).

  Violette, no ei tietenkään sulta mitään apinageenejä. Ihan varmasti tulevat miehen puolelta;). Kiva kun kävit:) (mä olen ollut hieman murheissani, että näkeekö sua enää)

  VastaaPoista