torstai 3. kesäkuuta 2010

Ohoi, ompelutaitoiset!

Luksun kesäfarkuissa on reikä. Se pitäisi saada paikattua. Housuja on käytetty kolme kesää ja ajattelin, että neljäskin menisi. Farkut ovat kokoa 6 ja alun perin niissä oli leveät ommellut käänteet. Viime kesänä ratkoin (jep, ihan itse, kynsisaksilla) käänteet auki jolloin pituutta saatiin yli 10 senttiä lisää. Menisivät pituuden ja erityisesti leveyden puolesta mainiosti vielä tänäkin kesänä, mutta tuo ammottava aukko kerää kaiken hiekan sisäänsä.
Kysymys kuuluukin, miten tuon fiksuimmin paikkaisi? Ajattelin värvätä hommaan jonkun ompelukoneen omaavan ompelutaitoisen henkilön. Vapaaehtoiset voivat ilmottautua:)


Itse ajattelin, että sinne alle laittaisi farkkukangasta ja sitten vaan surauttelisi siksakkia päälle? Meniskö niin? Vai eikö menisi sinne päinkään?

Avusta kiitollisena,
Nina

9 kommenttia:

 1. Eka ajattelin, et sä et oo tosissas, mutta idea kuulostaa kovin mageelta. Ja joo, just noin se menis :)

  VastaaPoista
 2. Juuri noin, vaikka en olekaan ompelutaitoinen, mutta farkut osaan paikata tolla menetelmällä eli alle kangasta ja sitten päällä ommellaan ees taas:) Nim. monet Henkan farkut korjannut

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea! Tuolla tavoin paikattiin 80-luvulla! Toisaalta, eikös nyt ole muotia ihan kunnolla paikatut farkut? Jotkut vanhat farkut (pienet/huonot tms) kaivaa esiin ja leikkaa niistä sopivan palan peittämään reiän ja ompelee sen sitten siististi suoralla tuohon reiän päälle, reilusti yli!?

  VastaaPoista
 4. Noin minäkin olen paikannut farkkuja. Eli oikein hyvä ajatus.

  Anonyymin ehdottama päällipaikkakin toimisi varmasti, mutta silloin laittaisin molempiin polviin samanlaisen reilun paikan. Ja siinäkin tapauksessa kannattaa ommella siksakia reiän ympärille, ettei laajene entisestään.

  Aika pitkäikäiset pökät!

  VastaaPoista
 5. No onhan kestävät farkut. Mä tekisin niistä shortsit. Puntit poikki ja siistii lahkeet. Tämmönen laiskan (paikkausta inhoavan) ehdotus :D

  VastaaPoista
 6. Kivat! Onko ohutta kangasta?

  VastaaPoista
 7. Okei, olin siis kärryillä:)

  Nuo farkut ovat siis ihan ohuet ja pehmeät. En ole vastaavia löytänyt, joten sen takia en haluaisi niistä luopua. Muut polvista hajonneet housut olen heittänyt surutta roskiin. Hyi mua!

  VastaaPoista
 8. Vieläkö ehtii vastata? Laiskan äidin vinkki: Stockan ompeluosastolta sellainen silitettävä paikka reiän päälle. Kuvia ja kuvioita on vaikka minkälaisia. Mittaa vainreiän koko, että ostat tarpeeksi ison paikan. Tosin repaleetkin on pop.

  VastaaPoista
 9. Vielä ehtii. Tiedän nuo paikat mutta näihin housuihin ei missään tapauksessa sovi. Mieluummin vaikka tuo hole kuin ne paikat;)

  Repaleet on pop, sitä maksaa helposti toistasataa euroa valmiiksi rikkinäisistä housuita. Näissä housuissa vaan ei ole repaleita vaan puoli polvea puuttuu:)

  VastaaPoista