maanantai 30. marraskuuta 2009

Dyson DC26 City

Mitä bongasinkaan Stockan kantislehdestä. Uuden Dysonin. Aika pieni.

Pienin koskaan valmistettu Dyson imuri, mahtuu A4-paperiarkille.
Mulla on Dysonin rikkaimuri ja se on rikkaimuriksi tosi tehokas. Huono puoli on se, että siinä ei ole jatkovartta, joutuu siis konttaamaan lattianrajassa.

Meillä oli iso Dyson DC23 ja se oli hyvä, mutta jopa turhankin iso. Palasin takaisin Mieleen, mutta olen niiin kypsä siihen pölypussien vaihtoon. Meillä on viikkosiivous ulkoistettu mutta imuroin silti päivittäin. Ts. joka kerran kun poikani saapuu ovesta sisään. Sitä hiekan määrää ei voi sanoin kuvata. Imuri seisoo eteisessä tulijoita vastassa, vähän kuin uskollinen koira (hännän heilutus vaan uupuu).

Tarkoitus oli hankkia Dyson Baby, mutta se on vaan jäänyt. Dysonilla on myös pystyasennossa olevia imureita, en vaan ole nähnyt niitä missään livenä. Se voisi toimi meillä, menisi pienempään tilaan.

Oliskohan tuo uusi City-versio liian pieni? Pakko pyörähtää Stockalla tsekkaamassa.

15 kommenttia:

 1. Meillä on Dysonin Dc 17 vai oliko 19, mutta anyway aivan loistava imuri. Kallis ku perkele, mutta imee kyllä hyvin. Melkoinen möhkälehän se on ja kovaääninen, mutta pääasia, että tulee siistiä. Paluuta muuhun merkkiin ei meiltä kyllä ole. Tuo mini voisi olla kans hauska jos on tehokas kuin edeltäjänsä.

  VastaaPoista
 2. Olen haaveillut jo pitkään Dysonin imurista, mutta ei ole tullut vielä ikinä hankittua.

  Meillä on nytkin pölypussiton imuri ja se ei oikein toimi. Pitää tyhjentää jatkuvasti ja joka paikka on pölyssä tyhjennyksen jälkeen. Toimiiko Dyson paremmin?

  VastaaPoista
 3. Mä haluaisin sellaisen Dysonin rikkaimurin, varrella. Meillä on keskuspölynimuri, mutta on jo ihan hirvee työ ottaa se letku esiin:) Mutta mä olenkin ihan mummo, mä meen harjan ja rikkalapion kanssa nurkkia läpi harva se ilta.

  VastaaPoista
 4. Näin saman kantisimurin ja olin ihmeissäni, tosi pieni! Meillä on ollut koko 2000-luvun keskuspölynimuri, ja se oli aivan loistava kaksikerroksisessa kodissa. Nyt on ollut ihan outoa vetää perässä isoa mötikkää. Ostettiin mökille uusi Hoover ja tuotiin se nyt talveksi kaupunkiin. Saatiin vähän lisäaikaa miettiä, mihin päädytään. Tahtois Dysonin, mutta en ota niiden eroista selvää.

  VastaaPoista
 5. Kävin katsomassa, se on ihana. Just meille sopiva. Ei ihan niin pieni kuin kuvassa mutta snadi kuitenkin.

  Fakta on, että meillä ei ehdi imuria koskaan kaappiin asti laittamaan, joten tuo olisi ihan söpö esilläkin.

  Siitä rikkaimurista ei ole muuta pahaa sanottavaa kuin Katrin mainitseman varren muute. Tuo City-versio olisi normin ja rikkaimurin välimuoto. Eihän se säiliö suuren suuri ole mutta riittäisi mun täsmäimurointeihin.

  Koko kämppää imuroidessa joutuisi varmaan välillä tyhjentämään säiliön, mutta sehän ei ole mun murhe;)

  Tehot tuossa varmasti riittää, uskon että moottori on aika sama kuin isommissakin.

  Sini, mäkään en ole kuullut muuta moitetta kuin ääni. Eli jos on tapana imuroida lasten nukkuessa niin sitten ei toimi.

  Vauhtivekaroiden äiti, mulla ei ainakaan ole ollut mitään ongelmaa tyhjentämisen kanssa, ei pöllyä mihinkään.


  Violette, erot on lähinnä varustelussa, kone itsessään on kaikissa sama. 19 on se perusmalli, 22 vähän varustellumpi ja sitä isommat numerot vain uudempia malleja, enemmän fiitsereitä. Baby on sama kuin 23 mutta pienemmällä säiliöllä. Ja tuo mini-City 26 taas uudempi malli. Korjatkaa jos puhun ihan puuta heinää.

  VastaaPoista
 6. On kyllä niin hurjan näköinen vekotin, että multa jäis kyllä tämä väliin;-)
  Mutta imureista sinänsä on aina mielenkiintoista lukea, siivousfriikin paras ystävähän se on. Mäkin luotan Mieleen, ostin sen rikottuani kaksi Electroluxin imuria vajaan kahden vuoden sisällä..
  Mielen osat eivät ole heppoista muovia,joten kestävät käyttöä meikäläisenkin käsittelyssä;-). Ja imurissa pitää olla pölypussi.Olen sen verran vanhanaikainen tässä, joko pölypussi tai keskusversio.
  Tosin rikkaimuri on edelleen Elecroluxin. Ihan ok käytössä, ostin sen värin takia..

  VastaaPoista
 7. Meillä on Dysonin joku malli (en yhtään tiedä mikä). Ainoa vika on sekova ääni. Muuten ihan loistopeli. Ei tosin koko ajan esillä pidettäväksi.

  Esillä pidettävästä jokapäiväiseeen hiekan ja ruoan murusten siivoukseen tarkoitetusta imurista olen minäkin haaveillut, mutta riittävän hyvää ei ole tullut vastaan. Katrin tapaan harjalla ja rikkalapiolla mennään hätäisimmät siivoilut.

  Kertokaa ihmeessä kokemuksia, jos hankitte tuon minin. Minäkin voisin olla kiinnostunut.

  VastaaPoista
 8. Rikkaimuria kaivattais meilläkin edellisen hajottua. Varsinainen imuri on Miele, josta muuten sain suulakkeen hajalle alle vuodessa. Meni kyllä takuuseen. Edellistä Electroluxia piti korjauttaa vähän väliä ja kaikki osat oli moneen kertaan uusitut. Mielen hankintaa en ole katunut.

  Tää ottaa kans ihan varmana ulkoistetun viikkosiivouksen kunhan kerkeää töihin.

  VastaaPoista
 9. Meille tuli Dysonit vuosi sitten enkä vaihda niitä enää mihinkään. Kaikki koneet pitää meteliä. Ei kai niitä oo yöllä tarkoitus käyttääkään.

  Yleensä vetelen tolla rikkaimurilla sieltä täältä ja varsinkin joka puolelta lattioita, nojatuoleja. Toimii ja on aina käden ulottuvilla. En siis kaipaa pitkää vartta kun nurkkia koluan. Pöly ei tosiaankaan pölise tyhjennettäessä, se jotenkin tiivistyy moottorin voimasta pyöriessään säiliössä.Sen miljoonan kivenmurikan ja hiekan kanssa mitä noi kengissään jatkuvalla syötöllä kuljettaa sisään.Helppo kuin mikä tyhjentää.

  Iso imurikin siis Dyson. Ainoastaan jos muutettais monikerroksiseen niin sillon ehkä keskuspölynimuri olis hyvä, mutta ainakin Dyson rikkaimuri pitäis olla jossain lähettyvilla kaikissa kerroksissa-niin hullun riippuvaiseksi olen siitä tullut. Se vaan toimii.

  VastaaPoista
 10. Nina, kiitos selvennyksestä, nyt osaan. Tulevassa(kin) imurissa pitää olla valittavissa pieni imuteho uusien patjojen imurointiin, ettei tule jouhet villasta läpi. Syy, miksi en kovin paljon imureista tiedä, on että meillä imurointi on miesten hommia. Mä harrastan enemmän päivittäistä hiekan ja ruoan murujen poistoa. Siihen tarkoitukseen toi mini-Dysin olisi loistava, ja kehtais pitää esilläkin.

  VastaaPoista
 11. Imuri, jokaisen äidin paras kaveri marraskuisessa eteisessä!

  Meillä tehtävää kunniakkaasti hoitaa Dyson 21 eikä viikkosiivooja ainakaan ole metelistä valittanut :) Eteisessä seisoo aina valmiina Electroluxin Ergorapido 2in1, ihan arjen pelastus, jota 3- ja 5-vuotiaatkin osaavat käyttää! Keskuspölynimurikin löytyisi, mutta vanhana jää tehoissa kauas muista jälkeen, joten kerää pölyä kellarissa.

  Tässä rapamäärässä tosin kaikki painepesuria hennommat kapistukset ovat turhia. Juuri katselin eteisen parkettia, ei uskoisi että se uusitiin viime vuonna....

  VastaaPoista
 12. Julis, just näin.

  Itse asiassa mulla oli viime talvikauden nukkamatto eteisessä. Imi hyvin kaiken ravan eikä hiekka päässyt leviämään muualle. Kunnes alkoi haisemaan. No ei alkanut haisemaan, mutta aloin pelkäämään, että siellä kasvaa jotain olioita. Kannoin sen kevään tullen Kierrätyskeskukseen, en yhtään tiedä mitä sille tekivät. Väittivät kyllä, että sen saa puhtaaksi. Tiedä sitten...

  Se ratkaisu toimi meillä, muttei ole kovin ekologista.

  Tyttötiimi, mä pyykkään ja siivoan öisin;)

  VastaaPoista
 13. Siis säkään et Nina malta nukkua öisin. Yöt on mun omaa aikaa ja siitä en luovu. En olis aamuihminen vaikken nukkuiskaan. Okei, pesukonetta voin pyörittää mutta muuten hiljaisuus on parasta.

  VastaaPoista
 14. En tiedä onko se niinkään malttamisesta, lähinnä ajanhallinnasta;) Mutta joo, ei musta aamuvirkkua saa tekemälläkään.

  VastaaPoista
 15. Tuo mini on aivan upea!! Säiliö pitää siivouksen jälkeen tyhjentää, tulee yhdestä kerrasta täyteen, mutta mitäs sitten! Tyhjennys on kuitenkin niin helppoa. Ihana kompakti paketti ja hyvä teho. Pienen kämpän pelastus!

  VastaaPoista