lauantai 26. joulukuuta 2009

Hyvää Tapaninpäivän iltaa!

Joulu tuli ja melkein jo menikin. Aatto oltiin omalla porukalla, isovanhemmat ja sisarukset mukaanlukien. Tein jo joulun -99 jälkeen periaatepäätöksen, että meidän poppoo ei liiku kotoa mihinkään mutta tervetuloa meille kaikki seuraa kaipaavat. Aina on seura kelvannut.

Nukuin eilen joulupäivänä vähän univelkoja pois enkä ehtinyt vaatteita vaihtaa kun vieraat olivat jo oven takana (oltiin pitkällä iltapäivässä, öhöm). Vaan eipä se menoa haitannut. Joulu on mennyt kuten kuuluukin, syödessä, juodessa, lukiessa ja pelatessa. Ostin lapsille viisi uutta lautapeliä ja niitä on pelattu. Ja taas pelattu. Hitti on ollut niinkin eksoottinen kuin Uno. Parhaimmat naurut on saatu Junior Aliasta pelatessa ja Luksun selostuksia kuunnellessa. Esim eläintarhassa asuva valkoinen eläin ei ole enempää eikä vähempää kuin Lammas. Taipuu monikossa Lammaksia. Huonokuntoinen vanha rakennus on Luksun näkemyksen mukaan Vanhainkoti (tässä haettiin rauniota).

Yöllä Luksun mentyä nukkumaan katsottiin Inkan minulle antama leffa. En tiedä oliko se niin hyvä mutta hysteerisesti naurettiin koko porukka.

Tänään käytiin kyläilemässä ja nyt täytyy todeta, että jouluruokakiintiö on täynnä. Kaksi päivää menee mutta kolmas tökkii jo pahasti. Tänään olisi pitänyt lähteä Tapsanpäivän tansseihin mutta en jaksa, mieluummin vietän iltani sohvalla uuden kirjan kanssa. Huomenna pitäisi pakata auto, lähdetään mökkeilemään Tanskan suuntaan.

Oikein hyvää joulun jälkeistä elämää!

Tässä vielä Luksu uudessa haalarissaan. Kaupungin ainoa yksivärinen haalari joka mahtui päälle (älä lapsi rakas kasva enää senttiäkään tänä talvena).

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kirjavalinta :) tuo sopivasti särmää jouluun, oletan. Itse, kun alotin joululaulujen kuuntelun 20. päivänä lokakuuta, jo hieman kyllästyin aiheeseen ja siirryin 4 Blondiin. Mahdollisimman kaukana omasta elämästä, ja siis virkistävää :) hyvää matkaa tanskanmaalle. Det vaer hyggelige at mode (ainut mitä muistan kielestä).

  VastaaPoista
 2. Meilläkin lampaasta usein kuultu monikkomuoto on lammaksia. Vanhainkoti oli hyvä - hah!

  Hyvää Tanskan matkaa ja terveisiä Stugalle!

  VastaaPoista
 3. Oih, Tanskaan! Olen myös Tanska-fani, ensi kesänä voisi tehdä jonkun vuokramökkireissun sinne päin. Mukavaa reissua!

  Mekin olemme vetäneet tytön syntymän jälkeen linjaa, että me vietämme joulun omassa kodissa. Tänä jouluna emme edes kutsuneet ketään kylään, ihan mielettömän rento joulu!

  VastaaPoista
 4. Kuin myös täältä; rentouttavaa lomaa teille kaikille! Laitathan kuvia talvisesta Stugasta jossain vaiheessa? Miten sun sisustusprojekti muuten siellä etenee; joko on valmista?

  ps. Hienon haalarin löysit!

  VastaaPoista
 5. Onko hyvä kirja? Sain juuri ykkösosan päätökseen, täytynee hommata seuraavakin :)

  VastaaPoista
 6. Toi vanhainkoti on mahtava oivallus:)

  Hyvää lomaa stugalla!

  Täällä on myös otettu tosi rauhallisesti ja oltu vaan. Mukavia välipäiviä Tanskan maalla!

  VastaaPoista
 7. Kiitos. Kuvia laitan, kotona viimeistään. Mukana kolme kameraa muttei yhtään piuhaa;)

  Kirja on ihan hyvä, vähän ahdistava. Mukana myös Mankellin uusin.

  VastaaPoista
 8. Hejsan, Nina! Ostin saman kirjan jo ennen meidän muuttoa, ja oli tarkoitus lukea nyt joulun aikoihin, mutta enpä ole ehtinyt. Touhua riittää. Hauskaa mökkireissua!

  VastaaPoista
 9. V, sun vinkistä mä kirjan sainkin. Printtasin jostain vanhasta postauksesta M:lle vinkkilistan.

  VastaaPoista