maanantai 23. heinäkuuta 2012

Pakataan, taas.Sori, tuli vähän lentävä lähtö,
loma tulee joka kerta niin yllättäen.
Täällä mä taas pyykkään ja pakkaan.

Mun suosikkimatkalaukku on Samsoniten puolikova (vai puolipehmeä, sellainen nykyajan pehmeä) expandable -toiminnolla oleva iso laukku. Nelipyöräinen, niin kuin ne nykyään ovat. Muistatteko, kun nelipyöräiset tulivat markkinoille, ei itse asiassa kovinkaan kauan sitten? Ihan kuin olisivat keksineet pyörän uudelleen, tai ainakin kaksi lisäpyörää. Asia, jota olen jaksanut ihmetellä (joo, mulla on ajoittain tekemisen puutetta), miten niinkin yksinkertaiselta kuulostava asia kuin neljä pyörää matkalaukussa on tullut vasta 2000 –luvulla.

Meillä on kaksi Rimowaakin eikä niistään pahaa sanottavaa. Varsinkin cabin –kokoinen Rimowa on ollut erittäin kovassa käytössä. Mutta tykkään kuitenkin enemmän Samsonitesta. Laatu ja varustelu ovat kummassakin yhtä hyviä, laukkuihin kuuluu vakiovarusteina puku-, likapyykki- ja kenkäpussit. Tarpeeksi lokeroita eri vaatteille (mua inhottaa laittaa ulkovaatteita sisävaatteiden kanssa samaan paikkaan). Eikä kumpikaan merkki ole koskaan jättänyt tien päälle. Toisin kuin Inkan limenvihreä, ei tosin enää vihreä vaan enemminkin harmaanruskea, Delsey, jonka pyöriä on saanut fiksailla muutamaan otteeseen. Rimowa on tyylikkäämpi, sitä en kiellä, mutta Samsonite on mielestäni käytännöllisempi.


Luksulla ei ole tällä hetkellä omaa matkalaukkua. Kasvoi Samsoniten krokotiilista ulos jo aikaa sitten ja sen jälkeen ostettiin Benettonin kivannäköinen, mutta ei kovin kestävä (se siis hajosi) cabin -laukku. Olen yrittänyt pitää silmiä auki, mutta sopivaa ei ole vastaan tullut. Onko ideoita / vinkkejä?


Ja sitten kipataan matkakokoiset putelit pöydälle ja katsotaan mitä tarvitsee täydentää. Kappas, aurinkovoiteet ovat korkkaamattomia.


Palataan, yritän postata tien päältä.  

Nauttikaa kesästä!                                 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Kun vaan jaksaisi pakata. Taas.

   Poista
 2. Hyvää matkaa! Minäkin täällä pakkailen ja tuskailen kosmetiikan kanssa, kun mennään pelkillä käsimatkatavaroilla. Aika montaa purtiloa sitä nainen tarvitsisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tuskailen ihan kaiken pakkailtavan kanssa. Tai siis istun sohvalla ja huokailen, että kukahan viittis. Kolmatta tuntia... Ainoa vapaaehtoinen on 8 -vuotias ja en ihan siihen luota:)

   Samoin sinne!

   Poista
 3. Kivaa reissua! Matkisvinkkejä ei ole antaa, meillä lapsilla cabin-kokoiset Delseyt toimineet ja kestäneet hyvin, tosin eivät ole ihan jokapäiväisessä käytössäkään..

  Suuri määrä Biothermin purkkeja pisti silmään, mä olen vasta jotenkin löytänyt merkin ja tykännyt myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi aktivoitua tuonne laukun etsinnässä. Se voisi olla pehmeä, kokoluokka n. 55 cm ja olisi kätevä jos sen saisi selkään tarvittaessa.

   Biotherm on perinteisesti panostanut noihin matkakokoihin. Niitä tulee hamstrattua pitkin vuotta ja pitkin kenttiä...

   Kiitti!

   Poista
 4. Osaatko sanoa mistä saa kenkäpusseja ostettua erikseen? Jos ei halua kokonaista matkalaukkua:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis laukkumerkkien omia vai ihan yleensä kenkäpusseja? Niitä löytyy jokaisen laukkuosaston valikoimista. Ja sitten Mujilta löytyy päteviä versioita.

   Poista
 5. Pakataan- lomaillaan- pykätään- pakataan… samat rutiinit. Samsoniten Cubelite on loistava keksintö. Mukava katsella, kevyt ja venyvä. Cabin- versio sopii jälkikasvullekin. Jopa niin hyvin, että käyttävät niitä aina vkl-matkoilla. Selkäreppu- versioista en tiedä. Haa, näytteet kannattaa siis säästä lomalle ;) Bon voyage.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä on tuo Cubelite, ei yhtään pöllömpi sekään.

   Mä itse asiassa löysin sopivan veskan ja täyttää kaikki kriteerit.

   Samoin!:)

   Poista