maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kyllä nyt kelpaa


On se kätevä. Uusi parsakattila. Vanha katosi johonkin. Kyllä nyt kelpaa keitellä. Ja on sitä keiteltykin.


Ostin uuden kuorimaveitsenkin, tuollaisen jonka terä pyörii.
Vähän pitää tekniikkaa treenata,
mutta helpommin sillä saa parsan kuorittua.

14 kommenttia:

 1. Hullareilta?
  Mulla on toi sama kuorija, kylläkin tupperwarea, mutta minusta tuo malli on todella hyvä, en osaa muilla enää kuoria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sieltä. Viiskymppistä ja tuota lähdin hakemaan, se toinen unohtui matkalla:)

   Meillä on käyty vääntöä tuosta kuorijasta, mies on sanonut, että se on paljon parempi, mutten ole uskonut. Oli se oikeassa.

   Poista
 2. Parsakattilasta tulee aina mieleen duunin entinen tj, joka eräs kerta firman perjantai skumpalla ihmetteli suureen ääneen että juntteja sellaiset ihmiset joilla ei ole parsakattilaa. Pidin matalaa profiilia, koska mulla ei ollut. Eikä ole vieläkään. Juntti mikä juntti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän se toimari tuumisi, jos tietäisi, että meillä käytetään parsakattilaa (sitä vanhaa kadonnutta) myös coolerina. Jäämurskaa sekaan, malli on mitä parhain. Ja lasten kastemaljaa käytetään boolimaljana.

   Miten mä sain meidät taas kuulostamaan ihan deekuilta...

   Poista
 3. Heh heh, pakko kertoa tämä miehelle! :-D Juuri Hullarikuvastoa lukiessa ihmetteli mulle, että kuinka paljon pitää jonkun rakastaa parsaa, että sille pitää ihan oma kattila hankkia!

  Ja toinen Nina: Me sitä vasta juntteja ollaankin, kun ei koskaan keitetä parsaa yhtään missään kattilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paheksun. Syvästi.

   Tajuatteko kuinka hankalaa on keittää parsaa normikattilassa? Ensinnäkin se tarvitsee sellaisen 20 litran kattilan, että ne saa sinne kokonaisena mahtumaan. Entäs se kypsien parsojen onkiminen sieltä padasta sitten? Hajoaa matkalla ja sitten kuuluu liuta kirosanoja. Mä olen käyttänyt tuota jo neljä kertaa eli lähes joka päivä. Kuukauden kun keittelen päivittäin parsaa, niin ei tartte loppuvuonna koskea minkäänlaiseen kattilaan: Olen oman osuuteni tehnyt.

   Anni, auta.

   Poista
  2. Muhahaa! :-D Todellinen parsalover!

   Poista
  3. Nina, hirveen hyvä selitys! ;D

   Mä muuten bongasin pari päivää sitten annamarin luona vinkin koskien parsaa. Ei tarvita erillistä parsakattilaan, parsat voi kypsentää paistinpannussa mihin laitetaan vettä ja tykötarpeet. ;)

   http://kaikkielamanikoirat.blogspot.com/2012/03/ruokaperjantai_09.html

   Poista
 4. Me tehdään parsaa todella paljon, mutta pakko tunnustaa ettei meillä edelleenkään ole tuota kattilaa, on kyllä ollut mielessä, hullarilistassakin, mutta ei ei vaan ole kulkeutunut kotiin saakka. Et jos "juntit" uskaltaa kokeilla niin onnistuu kyllä ihan kolmet litran kattilassakin, toki tolla varmasti näppärämpää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kommentti nyt ei auttanut yhtään. Vesitit täysin mun 20 litran teorian;)

   Poista
 5. Ultimate juntti ilmoittautuu. Ei ole kattilaa, en syö parsaa enkä edes omista tuollaista kuorimaveistä. Yksi liikkuvateräinen on mutta tykkään enemmän kiinteästä, silloin kun en kuori parsaa.
  Nimimerkillä, juntti.

  Ps. Mutta minta on ihanaa kun jutuilla on niille kuuluvat tarvikkeet. Ja jos keittiössä tilaa on niin tottakai parsankeittäjäll pitää olla parsakattila! Onhan meilläkin salaattilinko joka tuomitsin vielä pari vuotta sitten armottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, vaikkei meillä ole parsakattilaa, on meillä jokaikiselle muulle jutulle oma välineensä. Että helppohan se on naureskella parsakattilalle. ;D

   Poista
  2. Et syö parsaa? Paheksun. Se on ihan uusiin perunoihin verrattava kausiherkku. Hyvää kuin mikä.

   Ja joo, meillä ei ole monitoimikonetta, puurokattilaa tai montaa muutakaan vekotinta, jotka "kuuluvat" joka keittiöön. Meidän keittiöön kuuluu parsakattila.

   Poista