keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kitinää mitoituksista


Meillä on paljon TH:n vaatteita, niin lapsilla kuin aikuisillakin. Viime vuosina on alkanut hämäämään merkin mitoitus. Heräsin asiaan jo toissa vuonna, mutta viime ja tämän vuoden aikana ihmetykseni on vain lisääntynyt. Mieskin asiasta mainitsi omien vaatteidensa suhteen, mutta en asiaan (tai mieheen) kiinnittänyt huomiota. Mitoitukset menevät miten sattuu. Tässä hintaluokassa olettaisin jonkinlaista kurinalaisuutta kokojen suhteen.

Muistatteko sen villakangasmekon? Normikokoa isompi ja nopeasti sovitettuna oli varsin hyvä päällä. Kun sitten laitoin sen ensi kertaa käyttöä varten päälle, niin tajusin etten pysty liikuttamaan käsiä sen sisällä. Kovin syvään henkeäkään ei pystynyt vetämään, olisi kolttu ratkennut sivusaumoista. Yläosa siis kiristi, niin ettei henkeä saanut, alaosaan olisin mahtunut kaksin kappalein. Olen ylhäältä isompi kuin alhaalta, mutta en nyt niin paljon isompi.


Nyt ostin sitten merkin paidan, kokoa L (olen siis yläosasta M, mutta usein hartialeveyden ja hihan pituuden takia joudun ostamaan L-kokoa). Fantsua, se on mulle kaksi kokoa liian iso. Okei, pitäisi sovittaa paremmin, mutta pitäisi noissa kokoluokituksissakin joku tolkku olla. Hyvänä esimerkkinä Zara: halpismerkki, jolta kaikki vaatteet ovat sitä M-kokoa. Toisena hyvänä esimerkkinä Filippa K: siitäkin se M –koko mallista ja materiaalista riippumatta.

Ja TH:n raitamekko, josta olin kovin innoissani, näin jo itseni aurinkoisena kesäisenä päivänä veneessä tai venesatamassa kolttu päällä. Ostin siitäkin sen normiämmän ja oli yläosasta hyvä, trikoo joustaa sen verran, että hartiatkin mahtuvat mukaan. Alaosasta hieman väljä, mutta eipähän ainakaan kiristä. Olin ostokseeni varsin tyytyväinen, kunnes Tanja vinkkasi, että hänelle ei mahdu hauis hihaan. Uudelleen sitten sovittamaan, ja sama juttu täällä, ei sinne normihauis mahdu vaikka kuinka yrittäisi. Tai mahtuu, mutta jonkin asteen veritulpan siitä kehittäisi.

Maltoin sitten sovittaa rauhassa ja ostin tosi kivan viskoosimekon. Mukava päällä, tarpeeksi siisti töihin. Kokoa pienempikin olisi saattanut mennä, mutta pelasin varman päälle; inhoan kiristäviä vaatteita.


Ja arvatkaa mikä sen koko on? Tiedän, että malttamattomana odotatte laadukkaita asukuviani, mutta saatte sitä hetken odottaa.

13 kommenttia:

 1. Tuttu juttu TH:n kohdalla. Multa löytyy merkiltä paitoja ja tunikoita kokoskaalalla S-XL ja kaikki on sopivia. Itselleni en oikein uskalla ostaakaan kuin sovittamalla, niin koot heittelee malleittain.

  Lastenvaatteissa näyttää olevan ihan sama juttu, ja en viitsi ko. merkkiä ostaakaan kuin kotimaista nettipuodeista, joihin palautus onnistuu helposti ja veloituksetta. Meillä on viime vuoden sisällä ollut TH:ltä potkupuku kokoa 62, vastasi 50. Useampi trikoopaita koossa 74 vastaten kokoa 80. Trikoopaitoja koossa 98 vastaten naftia kokoa 92 jne.. Ota nyt sitten selvää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Luksulle ostin t-paidan koossa 12 A ja on selkeästi joka suuntaan pienempi kuin saman merkin 10 A:t.

   Koskee näköjään kaikkia mallistoja, Inkalla on denim malliston S-koon huppari, joka on isompi kuin toinen saman malliston M-koko...

   Ärsyttävää.

   Poista
 2. Samaa olen huomannut. Monilla merkeillä ja erityisesti lastenvaatteissa. Ja harmittaa. Veikkaan, että mekko on S. On tosi nätti!
  T: Nitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo, S-koko on ja ihan reilu sellainen.

   Poista
 3. Tuttua täälläkin! Itselläni ei paljoa TH:ta ole, mutta lapsien ja miehen vaatteissa sen on huomannut. Tosi kurjaa!

  Ja koko on varmasti S :)

  Anski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kurjaa, kun yhtään ei voi tietää mitä ostaa. Just jos vertaa tuohon Filippaan, sitä voi ostaa ihan sokkona ja aina menee oikein.

   Jep, reilu S.

   Poista
 4. Tylsää, mutta saman olen huomannut!
  Päteeks tää ongelma kenkiin, kun mietin tilata saman koon kun mulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kengät ovat sitä kokoa mitä pitääkin, ainakin meillä on kaikki (ja niitä on lapsilla ja aikuisilla).

   Poista
 5. Sama huomattu täällä, itsellä sama kuin Marikalla, löytyy vaatteita koossa S-XL ja kaikki sopivia. Just arvon että tilaanko heidän nettikaupastaan pari neuletta, mutta just se koko taas mietityttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan ne itse tietoisia tästä? Jäin vaan miettimään, kun kaikilla on samat kokemukset. Kai siitä joku on asiakas on maininnut...

   Mä jo luonnostelen täällä palautetta: Dear TH, your sizing sucks... Olisko hyvä? Sellainen lyhyt ja ytimekäs.

   Poista
  2. Joo ei hyvä idea, just jotenkin noin! Ja lähetä se tosiaan suoraan henk.koht. Tommylle että menee viesti varmasti perille. ;D

   Niin ja joo, mä aika paljon ostan heidän vaatteitaan, enkä ole koskaan asiasta maininnut... Että hyvähän se on kitistä kun ei ole suutaan avannut sinne suuntaan.

   Mutta olis kyllä paljon helpompaa kun voisi aina ilman sovittamista ostaa sen oikean koon. Vielä kun on tällainen paatunut nettishoppaaja kuin mä.

   Poista
 6. Tämä ei vaatetukseen liity, mutta voisitko, Nina, tehdä postauksen lasten synttäreistä ja juhlimisen ulkoistamisesta. Mielelläni lukisin kokemuksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin:) On itse asiassa jo ollut pidempään ajatuksen asteella, pyrin toteuttamaan asap.

   Poista