maanantai 6. heinäkuuta 2009

Stuga

Olemme jo muutaman vuoden etsineet omaa mökkiä. Sukumökkejä (joissa siis bonuksena äiti tai anoppi, parhaimmassa tapauksessa kumpikin) on vaikka muille jakaa, muttei omaa. Sellaista jossa saa olla ihan omissa oloissaan eikä tarvitse kuunnella muiden jaagaa, jollei halua. Eikä tarvitse olla nikkaroimassa milloin mitäkin paviljonkia tai savusaunaa tai mitä vanhempi sukupolvi ikinä keksiikin.

Haussa siis perussetti: mökki järven rannalla, lähellä Helsinkiä. Kohtuuhintainen tietenkin. Sellaista ei meinannut löytyä. Löytyi vain liian kaukana olevia, liian kalliita, liian huonokuntoisia, liian jyrkkärantaisia, liian mutavetisiä. Aina oli liikaa jotakin. Tai sitten ei ollut yhtään mitään.

Kunnes löytyi tämä. Täydellinen. Meille.


Muutama detalji muuttui matkan varrella. Tämä ei ole järven rannalla. Merenrantaan on 100 metriä. Pihalla on kuitenkin pieni uima-allas ja rantaankin on näköyhteys. Ja sijainti. Lähellä Helsinkiä – sehän on kovin suhteellinen käsitys.


Tämä sijaitsee Jyllannin pohjoiskärjessä.

12 kommenttia:

 1. skagenissa? siellä on ihania hiekkarantoja!!

  VastaaPoista
 2. Niin on:) Kilometritolkulla.

  Nina

  VastaaPoista
 3. Iihana!Meilläkin on tämä ikuisuusprojekti eli oman mökin etsiminen juuri mainitsemistasi syistä johtuen.Nyt juhannuksen aikaan koimme taas sen ihanuuden, että ensin pakataan auto täyteen omia tavaroita, sitten viedään omat ruoat meidän katraalle sillä lapset syövät _paljon_, sitten paiskitaan koko "loma hommia" koska pitää korjata parkkipaikkaa, aittaa, saunaa, kerätä puita, maalata tms. anopin/vanhempieni keksimiä "kesähommia" ja sitten tullaan uupuneina ja riidellen kotiin.Tahdon oman paikan jossa voi vain lomailla!Enkä sitä paitsi ole mikään Suomi-filmi ihminen joka rakastaisi metsää ja suomen hyttysiä.Millainen hintataso muuten oli Tanskassa?Hintaa ei siis tarvitse kertoa mutta oliko asunnot kalliimpia/halvempia kuin pk-seudulla?

  Me aloimme harkita jo ns.kaupunkihuvilaa kesämökin sijasta, ihan täällä Suomessa.

  -Tuuli-

  VastaaPoista
 4. Ooh! Tuolla tosiaan aivan ihanat hiekkarannat. Vau :-)!

  Suomessa on kyllä ihan ryöstäytynyt käsistä kesämökkien hinnat. Itse haaveilen mökistä eteläisen Päijänteen taikka Saimaan rannalta, ja näin tekee ilmeisein moni muukin, hintatasosta päätellen.

  VastaaPoista
 5. Vau, hyvä valinta!

  Meilläkin on sama projekti ollut tausta-ajossa jo kauan, mutta kovin aktiivisia emme ole olleet. Sen omankin mökin huolto ja kunnossapito kun pitäisi jotenkin järjestää. Itsellä ei le kovin paljon kiinnostusta sellaiseen (hyvä jos oma paritalo saadaan pidettyä kuosissa). Joku kaupunkivilla voisi olla meille sopivampi, mutta haluaisin veden ääreen... ja omaa rauhaa... mahdoton yhtälö?

  VastaaPoista
 6. Varmasti upea paikka! Jotenkin voisin vielä kuvitella, että ei itikoita ja kevyttä (lue rankkaa) kesäsadetta juuri silloin kun olet mökillä.
  Me emme haaveile kesämökistä, näissä omissa nurkissa on riittävästi. Suvun paikoissa voi sitten piipahtaa jos sattuu pää pehmiämään ja mökille haluamaan.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana! Onko mansardikattoinen, ihan ei saa kuvasta selvää? Ihan Etelä-Ruotsissa vuosia asuneena, on Tanska minulle hyvin tuttu ja rakas, noita rantoja on tullut kierrettyä monta kertaa. Oltteko jo todenneet, mikä tulee olemaan helpoin/nopein/edullisin reitti kesäpaikallenne?
  Meillä myös oman kesäpaikan rakentaminen ajankohtainen juttu, tontti ostettiin viime kesänä, arkkitehdin piirrokset nyt valmiina ja piakkoin itisi aloittaa. Meillä kesäpaikka tulee tänne: www.stromso.fi

  Gloria, joka juuri palasi tulevalta kesäsaareltaan (treffit laiturifirman kanssa)

  VastaaPoista
 8. Tuuli, Tanska ei ole mikään halpa maa, hintataso asunnoissa on Suomen tasolla. Me saatiin tuo kämppä alle normihinnan, osin oravannahkoina. Tanskan kruunu on sidottu euroon joten se ei ole niin halpa kuin Ruotsin kruunu. SEK on muuten nyt halpa, me tehdään kaikki isommat hankinnat Ruotsin puolelta. Götegorg on lähin kaupunki, ja sehän passaa;) Ja jos Köpikseen on asiaa niin sitten ajaa saman tien Malmöön.

  Mäkään en ole mikään mökki-ihminen, senkään takia Suomesta ei oikein löytynyt sopivaa. Pitkä viikonloppu mökillä menee, mutta en mä viikkotolkulla missään skutassa viihdy.

  Mökin vuokraaminen on myös varteenotettava vaihtoehto, nykyään Suomessakin on vuokramökkejä yksityisiltäkin tarjolla. Meidän piti vuokrata talo Tanskasta/Saksasta/Ruotsista mutta kun hyvä tilaisuus tuli kohdalle niin ostettiin. Ja tuokin lähtee vuokralle silloin kun ei ole omassa käytössä.

  Katja, teidän tapauksessa mökki on ihan turha kapine, eiköhän teidän omillakin tiluksilla saa aikansa kulumaan;)

  Gloria, on mansardikattoinen, tuota termiä etsin pitkään;) Helpoin reitti on lentää Göteborgiin ja siitä lautalla yli F:havniin, johon Skagenkin nykyään kuuluu. Tai sitten auton kanssa lautalla yli ja Ruotsin läpi G:borgiin.

  Ja Gloria, mä olen kade tuosta stromsöstä, ihan silleen vähän vaan;) Toisaalta, se olisi liian iso investointi käyttökatteeseen nähden.

  VastaaPoista
 9. Täällä yksi vuokralainen ilmoittautuu. VAU, upea paikka! Olen joskus nuoruudessa ollut Tanskassa töissä ja tuo on kyllä upea paikka.

  VastaaPoista
 10. Onnea Stugalle, hienon olette löytäneet!

  Ja ihanaa kun ihmiset uskaltavat tehdä isoja ratkaisuja noin nopeasti, minusta siihen ei olisi.

  Me ostimme viime vuonna oman kesäpaikan Hangosta. Glorian mainitsema Strömsö oli myös harkinnassa, mutta päädyttiin city-vaihtoehtoon kun mökkimeininkiä on sukuhuviloilla tarjolla.

  Jos talo on todella joskus vuokralla niin laita vinkkiä, me voisimme myös vuokrata!

  VastaaPoista
 11. Tarkoitus on laittaa myös vuokralle. Aikataulusta ei ole vielä tietoa, sinne on kaveripiirissä aikamoinen tunku:)

  Skagenia suosittelen jokaiselle. Upeaa hiekkarantaa kilometrettäin, upeita dyynejä, golfkenttä, hyvät kalastusmahdollisuudet ja rento ilmapiiri. Kulttuuria ja hyvää ruokaakin löytyy. Kaikkea mitä rennolta lomalta voi odottaa.

  Kannattaa käydä katsomassa skagen.net siellä on tietoa enemmän.

  VastaaPoista