lauantai 11. heinäkuuta 2009

Matkalaukkuja

Olen aika merkkiuskollinen, matkalaukuissakin. Rimowa tai Samsonite se olla pitää. Inkalla on Delseyn limenvihreä matkalaukku ja yksi pieni Tumi löytyy, mutta muuten ei merkin suhteen hairahduttu.

Kuolasin viime kesänä tätä Samsonite Black Label by Alexander McOueenin valkoista matkalaukkua mutta kauppaan jäi. Erittäin epäkäytännöllinen näin rahvaalle ihmiselle. Pitäisi olla oma James joka purkaisi laukun suojapussistaan. Ei ole omaa Jamesia vaan ikiliikkuva Luksu, joka ehtisi terminaalin toiseen päähän sillä aikaa kun taistelisin suojapussin kanssa.Vaikka en naisten käsiveskoista niin ymmärräkään niin matkalaukkujen suhteen olen aika hyvä. Meillä on kahdeksan erilaista matkalaukkua. Kaikki aktiivikäytössä. Kellarikomeroon ei paljon muuta mahdukaan. Yksi kuitenkin puuttui. Pehmeä, iso, nelipyöräinen ja expandable (mikä tuo sana on suomeksi?). Vertailun jälkeen päädyin tähän Samsoniten X’ion 2:een. Nyt kun matkustetaan entistä enemmän lento/auto-formaatissa, niin tämä toimii parhaiten. Plussana vakiona tulevat pussukat ja nyssäkät.
Lasten omat laukut. Inka sai viime kesänä vihreän Delseyn josta taisi samainen kuva olla vanhassa blogissa. Nykyäänhän tuo Inkan laukku on aika paljon p..kaisempi.

5 kommenttia:

 1. Meillä käytössä about samat laukut. Isoin laukku meillä on vanhempi ja isompi versio tuosta Samsoniten laajenevasta laukusta - ostettu aikoinaan Jenkkimatkalla. Laukku on niin iso, että jos sen pakkaa laajennettuna täyteen, on tasan varma että siihen lätkäistään punainen HEAVY-lappu lentokentällä.
  Keskikokoisia on kovat Delseyt, ihan hyviä ja kestäviä peruslaukkuja.
  Cabin-kokoisia trolleylaukkuja Rimowalta, Samsonitelta ja Vuittonilta.
  Tumin laukku on taas isohko bägi, jossa pyörät ja kahva trolley-tyyliin.
  Tytöillä on ollut vuosia käytössä Samsonite pupu ja kirahvi, mutta eivät ole käyttäneet niitä reiluun puoleentoista vuoteen, ovat liian lapsellisia ilmeisestikin.

  Tuota McQueenin matkalaukkuahan on muuten ihan makea musta, hopea ja tummanharmaa ja sitten se ribcage-versio ;-)

  Gloria

  VastaaPoista
 2. Se piti vielä lisätä että haluaisin lisää Rimowan laukkuja, kun on seuraavan vaihdon aika. Meillä teräksenharmaa versio tästä uudesta, superkevyestä materiaalista, ei siis sitä perinteistä alumiinista.
  Laukku on ihanan kevyt ja sitä ei kuitenkaan ole ihmisillä NIIN paljon (kuin esim mustia laukkuja), että se on helppo bongata lentokentän laukkuhihnalta.

  Gloria, joka taas ylihuomenna aloittaa pakkaamisen

  VastaaPoista
 3. Meillä on iso Delsey, palvellut yli 10v.; kovia kokenut, mutta ehjänä säilynyt;-) väriksi valitsin silloin lemmikinsinisen; erottuuhan muuten liukuhihnalta hyvin!

  Pojat saivat päiväkoti repuiksi Samsoniten Sammies´t; pitkän pähkäilyn jälkeen. Laadukkaat, kestävät, ihania pieniä detaljeja täynnä. (Eikä muuten tällä "kylällä" ole vielä toisia samanlaisia vastaan kävellyt)Mä ajattelin kanssa, niin pitkään kun pojat ovat pieniä, kasata matkalaukkuja myöten tota samaa sarjaa; ihan niinkuin teidän Luksulla on;-)

  Kun omasta Delseystä aika jättää joskus, niin mäkin haluan Rimowat meille; nyt jo kelpais kevyet ja ennenkaikkea kestävät kovat matkalaukut.. mä olen vaan huomannut, että tavarat säilyvät paremmin ehjinä perille asti niissä; pehmeitä trolley laukkuja olen käyttänytkin vain lyhyillä matkoilla.

  VastaaPoista
 4. Mulla on Rimowa Cabin-laukkuna (sitä uudempaa matskua) ja sitten on iso nelipyöräinen Rimowa. Siinä isossa on se vika, että kun sen pakkaa täyteen niin en jaksa nostaa sitä.

  Totta, että kovassa laukussa kamat pysyvät paremmin ehjinä. Tuon uuden laajennettavan(kiitos suomennoksesta) pakkaan täyteen kotoa lähdettäessä ja toivon, että se tyhjenee matkalla. Tällöin saan laukun pienempään tilaan ja näin ehkä jonkun lampun mahtumaan paluumatkalla auton takakonttiin;)

  VastaaPoista
 5. Tuo valkoinen McQueen olisi ihan täydellinen!!

  VastaaPoista