keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Windows 8 tabletti?

Aikeissa on ostaa omille ja appivanhemmille uudet tabletit joululahjaksi. Heillä on tällä hetkellä käytössään ensimmäisen polven Ipadit mutta hieman on epäilys siitä, että käyttävätkö niitä muuhun kuin lehden lukuun ja pasianssin peluuseen:) Äidilläni ja anopillani on käytössä Windows -puhelimet, joten luontevinta on ostaa heille Windows 8 tabletit. Androidit ovat ihan poissuljettuja ja jostain syystä eivät ole ihan sisällä iOS:n saloista, vaikka kyseessä on se helpoin käyttis.

Yritin opettaa toiselle edellä mainituista OneNoten käyttöä, olin sinne kätevästi laittanut jouluruokien ja -juomien ostoslistat ja jakanut ne heille. Ihan takuuseen en mene siitä menikö oppi perille. Ts. olen varautunut hankkimaan kaikki eväät itse.

Mikä olisi paras Windows 8 tabletti ikäihmisille*? Mitä kevyempi sen parempi, erillinen näppäimistö tarvitaan ehdottomasti. 10 tuumainen näyttö olisi hyvä, ei ainakaan kovin paljon pienempi. Mitä kevyempi sen parempi. Hinta mieluummin alle 500 euroa. Tehokkuus ei ole ensisijainen arvo, eläkeläisillä on aikaa odottaa sivujen aukeamista;)

* Joku mut armahtaisi, jos asianomistajat tämän kommentin lukisivat. Kyseiset henkilöt eivät ole mitenkään seniilejä, päinvastoin. Mutta ikä tekee tehtävänsä, skarpimmallekin.


Yllä mainituilla spekseillä löysin ainakin kolme potentiaalista vaihtoehtoa:

ASUS Transformer Book T100
Surface RT tai Surface 2
Acer ICONIA W510

Itselläni on käytössä syksyllä ostettu Asus ultrabook ja olen ollut tähän tosi tyytyväinen. Mies on sitä mieltä, että ei missään tapauksessa Aceria (en tiedä miksi mutta kai hänellä joku hyvä syy on). Onko kenelläkään kokemusta Microsoft Surfacesta? Hinta ainakin on kohdallaan: RT maksaa alle 350 euroa.

Tai olisiko muita ehdotuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti