maanantai 27. joulukuuta 2010

Onnea on...

...krääsätön joulu.

Oltiin kaikki kilttejä ja lahjoja tuli paljon. Mutta ei ainoatakaan "mihin h..ttiin mä tän tungen" -versiota. Kaikki lahjat olivat sopivia, jopa äidin kutomat villasukat (kiitos äiti!) olivat oikean kokoisia. Ja värisiä. Siis mustia:)

Luksunkin lahjatoiveet olivat oikein maltillisia, ja lahjat oikeasti kivoja. Urheiluvälineitä, vaatteita, elektroniikkaa ja legoja.


Tämä oli hittilahja.Tätä on pelattu joulun pyhät koko suvun voimin. Mummi oli paras! Mummilla on kaksi pikkuveljeä ja on jo 50-luvulla pelannut pöytäfutista. Minkä nuorena oppii ja niin pois päin.


Luksu, joka ei oikeasti diggaa häviämisestä yhtään, oli selkeästi ylpeä mummin taidoista. Isommat "pojat" eivät ottaneet tappiota niin kevyesti, ensi viikonlopun ohjelma on jo arvattavissa: silloin haetaan revanssia.

16 kommenttia:

 1. No täysin samaa mieltä! Meillä oli kerrankin samanlainen tilanne vaikka tuollainen futispeli jäikin puuttumaan :)

  VastaaPoista
 2. Samma mieltä täällä myös!! Meillä oli ollut myös kiltti pukki ja muistanut äidin toiveen, eikä onneksi saatu mitään turhaa. Sama homma meidän lapsilla, ovat tainneet kasvaa lopulta, toivelistalla oli myös paljon harrastuksiin liittyvää tavaraa ja muuta järkevää.
  Ja meillä pelataan tietysti pöytälätkää:)

  VastaaPoista
 3. Katja, eikö olekin mahtava fiilis? Ehkä se pukki vihdoin ja viimein on kuullut kestävästä kehityksestä (en kyllä tiedä kuinka kestäviä nuo stigan nykyversiot on;).

  Riikka, meilläkin on pukki sen verran koulutettu, ettei edes uskalla tuoda mitään isoa krääsää. Mutta niitä pienenmpiä on aikaisempina vuosina aina tipahdellut...

  Sannalinnea, tietenkin!:) Löytyy meiltä lätkäversiokin, mutta sen voisi tunkea vaikka glitsuun;).

  VastaaPoista
 4. Komppaan täysin. Meillekään ei tullut juurikaan ylimääräistä krääsää.
  Tuo voisi olla meilläkin pop, ainakin lätkäpeli on suosittu:)

  VastaaPoista
 5. Hih, meillä sama hittilahja. Ja 7v voittaa isänsä mennen tullen, ja isompaa "poikaa" harmittaa...

  VastaaPoista
 6. Meillä tuli yksi ei-toivottu paketti, mutta onneksi menee yhteen perus-duplojen kanssa, muuten mä oon vissiin osannut hyvin pelotella :)
  Okei, pari punaista vaatetta Lotalle, no kerran päälle niin mummi on tyytyväinen, ai kun mä oon kauhee..

  VastaaPoista
 7. Meillä sama homma, ei yhtään koriste-esinettä eikä pöytäliinaa, jee! Meilläkin alkaa viesti mennä sukulaisissa perille, että EI aikuisille paketteja. Neitikin sai ihan kohtuumäärän lahjoja, joten eläköön krääsätön joulu!

  VastaaPoista
 8. Meillekään ei tullut mitään turhaa, mikä on varsin hienoa.

  Laitoin jo omaan blogiini tietoa D&D:n NZA valikoimasta, mutta tässäkin tulee. Siellä oli kokoa 10 ainakin pari paitaa ja hupparia, mutta ei tainnut olla juuri muuta.

  VastaaPoista
 9. Mekin saimme nauttia lähes krääsättömästä joulusta! Ainoa täysin turha esine oli 4 vee neitokaisen hartaasti toivoma ZhuZhuPets-rata mutta sai tyytyä puolta pienempään ja nyt jo harkitsen senkin syvyyttämistä ;)

  Ihania lahjoja lapsosille oli tupa tulvillaan: toiselta isoäidiltä kasa kirjoja ja lupaus lukea ne heille ääneen; toiselta isoäidiltä tuli ompelutarvikepaketit ja lupaus opettaa tytöt ompelemaan kun eivät kuulema kotona muuten opi (osui ja upposi kehnoon mammaan!). Itsekin olin selvästi ollut kiltti, siippa ylitti itsensä :)

  Mutta ihanaa että joulu on taas ohitse, arki on sittenkin parasta!

  VastaaPoista
 10. Hyvä mummo! :)

  Mekään ei saatu krääsää, onneksi!

  VastaaPoista
 11. Mä olen niin kade niistä mustista villasukista;-) oikeasti, ei sellaisia kaupoista saa. Marttojen kutomatkin ovat viimeisen päälle kirjavia..

  Krääsätön joulu olisi kyllä hieno. Meille vaan kulkeutuu aina ja jokavuosi sellaisia lahjoja jotka laitan kiertoon samantien! (hyi, ilkeä minä) Mutta tästä syystä varmaan ymmärrät miksi ostan nykyisin lahjani lähes 90% itse itselleni, ei tule krääsää;-).

  Kiva peli ja hyvä tiimi teillä, tuon parissa ei taatusti käy aika pitkäksi! Mukavaa loppuvuotta sinne!

  VastaaPoista
 12. Katri, hyvä ettei teilläkään:)

  Ano, mä luulen, että meillä treenataan salaa, kun L. nukkuu:)

  Anni, ainakin kerran punaista päälle, ihan vaan mummin mieliksi. Meilläkin oli aikoinaan noita punaisia mummi-vaatteita. Kunnes Inka alkoi mummin kuullen ääneen ihmettelemään miksi näitä vaatteita käytetään vain mummin nähden? Hieman noloa:)

  Jassu, meillä tuli paketteja kaikille, mutta ei yhtään hutia. Ainakin haluan uskoa, että myös mun lahjat kelpasivat:)

  Sanna, iso kiitos sinulle. En taida sinne sitten vaivautua...

  Julis, meillä mennään samalla teemalla. Äitini lupasi opettaa Inkan neulomaan "kun ei toi sun äitis sitä(kään) osaa". Arki on parasta, vaikka täytyy myöntää, että sain hyvin univelkoja joulunpyhinä kuitattua.

  Maria, ei teillä vielä:) Odotas kun P oppii lelukuvastoja selaamaan;).

  Aamunkukka, nostin kyllä hattua mutsille ja niin tekivät kaikki muutkin. Mustaa kun on kuulemma vaikeampi kutoakin (älä kysy miksi). Kyllä teilläkin krääsän määrä vähenee, kun pojat kasvavat. Toisaalta epä-krääsä maksaakin sitten enemmän;). Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 13. Mustaa on vaikea kutoa siksi, että on vaikea nähdä miten lanka kulkee. Varsinkin tähän vuodenaikaan.

  VastaaPoista
 14. Kiitos äiti:). T-a-a-s mä olen viisaampi!

  VastaaPoista
 15. Heh, mulla on taas jotain yhteistä sun äidin kanssa, kaksi pikkuveljeä, joten pöytälätkää olen saanut pelata kyllikseni;) Ei siis fudista, vaikka toinen pelasi sitä aikoinaan enemmänkin, ja sitä pöytälätkääkin sentään joskus 70- ja 80-luvuilla...

  Meillekään ei tullut yhtään ei-toivottua lahjaa. Juliksen mainitsemat Zhu Zhu Petsit meni meillä samaan sarjaan kuin pöytäfudis olisi mennyt, jos meillä olisi poikia, eli ei krääsää. Kuus vee toivoi niitä ja sai yhteensä ison radan, ja sillä on nyt molemmat leikkineet pitkään ja hartaasti. Mieluummin ne kuin oikeita hamstereita, en kestä pikkujyrsijöitä...

  Niistä mustista sukista saat olla superiloinen, tosiaan vaikeimmasta päästä tehdä vaikka olisi megalinssit. Lähtee silmukat omille teilleen tosi helposti!

  VastaaPoista