keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Lista

8 -vuotiaan tarvelista talveksi:

Pusakkamallinen toppatakki (ei untuvaa) - Vingino
Parka tai muu takki untuvaa - jos tulee kovat pakkaset. Näitä on helppo löytää, ongelmana enemmänkin valinnanvaikeus. PJS Kodiak löytyisi myös junnukoossa.



Laskettelutakki - viime vuoden Peak

Toppahousut kouluun - jotkut pitäisi löytää. Alkutalven menee viime talven Popit, saavat luvan mahtua.
Lasketteluhousut - sopivat varmasti löytyvät.

Talvigoret - Ecco? Superfit? Kapeat, kevyet ja pallon potkimiseen sopivat. Mustat.
Sorelit tai vastaavat loskasään kengät - poika itse ei näistä perusta, mutta joskus pitää pukeutua olosuhteiden mukaan.


 
Ylempänä Sorel Caribou (109 €) ja alempana Sorel Pac Nylon (79 €).
Kalliimmassa on varsi nahkaa, halvemmassa nylonia.
Mutta onko näillä muuta eroa?
 
Pakkassään kengät - keskilämpötila ei vuosittain kovin paljon muutu eli suht kolean kesän jälkeen voisi odottaa suht leutoa talvea. Nämä voisi skipata? Ajaisiko Sorelit asiansa kovien pakkasten kenkinä? Parina viime vuonna ollut Uggit, eivät nekään mitkään lempikengät. Mummi ehdotti huopatossuja.
Veden- ja pakkasenpitävät hanskat - Hestrat, näille ei kilpailijoita löydy.  Näitä tarvitaan kahdet. 

Ohuemmat hanskat - korkkaamattomat Everestit taitaa jossain olla. Hyvä hinta-laatusuhde. Varaparikin pitää ostaa.
Treeneihin hanskat - jotkut mikrofleecesekoitewhatsoever.
Pipo(t) - löytyy.

Kaulaliina - ei käytä. Paitsi pakotettuna. Olkoon ilman.
Skimbakypärän alle ohut pipo ja kommandopipo - mies hoitaa nämä.

Teknisiä aluskerrastoja - ohuempia ja paksumpia merinovillaisia. Näitä tarvitaan ainakin kaksi settiä kumpaakin. Ohuemmat löytyvät varmasti Stadiumista, paksummat todennäköisesti Helly Hansenin mallistosta.
Mikrofleece  -kerrasto - Hullareilla on perinteisesti ollut Catmandoon settejä. Toivottavasti tänäkin vuonna.

Ohuita lämpösukkia - Falken Active Warm sukat ovat parhaita. Näitä on Stockalla tämän kuun kantistarjouksessa.
Luistimet  ja sukat - joulupukki?

Skimbat, sauvat ja monot (ja niihin sukat) - perinteisesti mummi antanut joululahjaksi.
Murtsikat, sauvat ja monot - toinen mummi.

Skimbakypärä - mahtuuko vanha?

Skimbalasit - vanha mahtuu.
Lätkämaila - viime vuotinen menee.

Lätkäkypärä - vanha mahtuu.



Eihän tämä niin pahalta näytäkään. Vai mitä unohdin?

21 kommenttia:

  1. Kun mä katson tuota sun listaa (mikä munkin pitäs tehdä) niin alkaa ahdistamaan kun toi kaikki pitää hankkia meille triplana! Lätkämailoja tosin ei tarvii.

    Sorelit oli viimetalvena ihan parhaan mahdolliset. Meillä oli ne irrotettavalla huopakengällä. Kohlothan ne on, mut käyttäjä oli tyytyväinen, nyt niitä tulee kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, ei ollut tarkoitus aiheuttaa ahdistusta.

      Tämä oli mun ensimmäinen lista ever, en ole oikein lista-ihminen. Ja ei siitä niin kamalan pitkä onneksi tullutkaan.

      Poista
  2. Heh, näyttääpä tälläiset listat ahdistavilta. Oon itseäni huijannut ostamalla kaikkea pitkin vuotta, niin mikään ei tietty oo maksanut mitään ;). Ja tietyt harrastevälineet kiertää näin pienillä onneksi isommalta pienemmälle. Mutta esikoinen tietysti tarttee ihan kaiken mahdollisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, tuolla tapaahan kamat saa ihan ilmaiseksi. Ja jos alesta ostaa, niin jää vielä säästöönkin:)

      Meillä ei oikein mikään kierrä, lapsilla on sen verran ikäeroa. Ainoa asia mikä on kierrätetty on Inkan vanha skimbakypärä, mutta sekin jäi pieneksi aikaa sitten (L:lla on siis 5-vuotiaana ollut samankokoinen pää kuin sisarellaan nykyään:). Toisaalta ei kerralla tarvitse niin paljon ostaakaan...

      Poista
    2. Jäi vielä sanomatta, että ei käy teidän lompakkoja kateeksi sitten kun kaikki tytöt alkavat olla murrosiässä/ samankokoisia. Mutta sähän olet jo nyt aloittanut säästämisen:)

      Poista
    3. Sanos muuta, tulee ihan törkeän kalliiksi. Oon kyllä miehellekin sanonut, että tarvitaan uusi talokin; enemmän vessoja, kylppäreitä ja vaatehuoneita. Että sinänsä nämä vaatetuskulut on pientä? :)

      Poista
  3. Ainoa mitä voin tähän teemaan kommentoida on nuo Sorelit. Pacit on paljon kevyemmät kuin Caribout. Caribout taas pitävämmät esim. kömpiessä ylämäkeen.

    Tarttis tehdä sama lista itsellekin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli erittäin tärkeä tieto, oikeasti. Kiitti! Eli ne Caribout voi unohtaa. Hyvä, tulee halvemmaksi:)

      Mun ei tartte itselleni listaa tehdä, en taatusti unohda niitä ilman listojakaan:))

      Poista
  4. On sitä tavaraa siinä, ja loppusumma pistää nielaisemaan. Se on kun Marikalla et kun ostaa pikin vuotta niin mikään ei maksa mitään, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä halpaa ole vaikkei lista kovin pitkä olekaan. Ja isommilla lapsilla kaikki myös maksaa enemmän, siis ihan saman malliston vaatteetkin ovat yleensä isommissa kokoluokissa kalliimpia (loogisesti, tietty).

      Poista
  5. Kaksinkerroin kumartaa hän. Kiitollisena listasta! Perehdyn siihen. Eka CG- parka roikkuu kaapissa. Saas nähdä onko pakkasella kiittämättömiä valivalivali "tää on liian kuuma"- lapsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sainko mä nyt jonkun listakuningattaren tittelin? Tai edes jonkun martta -kunniamerkin? :)

      Tuo liian kuuma on hyvä pointti, taidan jättää PJS:n kauppaan (ja ostaa sillä säästöllä itselleni jotain).

      Poista
  6. Saisiko listaa myös sisävaatteista? Meillä kaapit pursuu vaatteita, kun ostan aina kun näen jotakin kivaa - eli täysin suunnittelemattomasti. Shortseja (siis polveen ulottuvia, lyhyitä meillä ei käytetä) löytyi esikoispojan kaapista 30 paria, vähemmälläkin varmaan olisi selvinnyt. Nämä oli siis siistejä koulu-, kaupunki yms käyttöön tarkoitettuja. Lisäksi sitten rantashortsit ja urheilushortsit (mm. 5 adidaksen "futisshortsit"), joita myös käytetään välillä pihakäytössä ja kuumimpina päivinä oli quicksilverin pitkät rantashortsit koulussakin... Puolustuksekseni on sanottava, että asumme keski-euroopassa, ja polvishortsien käyttökausi on huomattavasti Suomen kesää pidempi. Ja pikkuveljet saavat kierrätrttynä esikoisen vaatteet käyttöönsä. Mutta todellakin kaikkea vaatetta löytyy yhtä liiallisesti, ja siksi kaappitila on todella tungettu täyteen. Olisi ihanaa ja siistiä, kun vaatteita olisi sopivasti (ja hieman yli) eikä älyttömiä määriä. Eli nyt esimerkiksi meille ei-suunnitelmallisille hyvin suunniteltu koululaispojan vaatevarasto - montako hupparia, t-paitaa ja housua oikeasti tarvitsee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin mä laittaa listaa sisävaatteistakin. Meillä mennään less is more filosofialla, laatu siis ratkaisee, ei määrä. Joskus olen ajatellut kuvata pojan vaatekaapin, mutta olen ajatellut ettei ketään kiinnosta?

      Kesävaatteita menee enemmän kuin sisävaatteita talvella, kesällä ne tuntuvat likaantuvan ihan eri tahtiin. Vaikka meillä vaihdetaan kyllä talvellakin kaikki vaatteet päivittäin ihan hygieniasyistä.

      Mutta joo, voin laittaa kunhan ehdin.

      Poista
  7. Meillä on ollut Sorelin Super Trooperit jo muutamia vuosia loska- ja kovien pakkaskelien luottokengät. Ja muina talvikenkinä goretex vaelluskengät, niistä on ollut eri merkkejä. Hyviä on olleet esim. Salomonin ja Meindlin vaelluskengät. Ja Adidaksen hieman korkeavartisilla gore-kengillä mennään, kunnes kylmenee kunnolla. Adidaksen kenkämalli on sama, jonka olit näköjään ostanut Luksulle matalana. Meillä siis malli 275.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta eli Soreleilla voisi pärjätä pakkasellakin. Tuo varrellinen addu kuulostaa hyvältä, nuo meidän ovat nousseet ihan suosikeiksi, skedet ovat jääneet eteiseen pölyttymään:)

      Poista
  8. Mä haluan itselleni PJS: n Anchorage parkan, ja ehdottomasti hiekan värisenä. Mutta kun tulen lomalle Suomeen vasta joulun alla, niin on kuitenkin myyty loppuun...

    VastaaPoista
  9. http://shopeu.ecco.com/fi/fi/ecco/ecco-snow-rush_931756/931757?navId=323

    Tuollaisia talvigoreja olen itse katsellut omalle pojalle, ei tarroja kun ovat hankalat toppahousujen alla mutta kuitenkin kätevä säätömahdollisuus joka ei voi aueta kesken tuikitärkeiden välituntihommien :-) Ja meidän kokemuksella ainakin Eccot kestää (paremmin kuin superfitit)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, just tuollaisia mäkin etsin. Luksulla oli vastaavat Superfitit toissa talvena ja oli tosi hyvät. Tarrallisia en enää halua ostaa, ja ne perinteisillä nauhoilla olevat ovat edelleen vähän haasteelliset. Meillä on sekä eccot että superfitit kestäneet yhtä hyvin.

      Poista
  10. No niin. Mä kun yritin poimia tältä listalta jonkun "must haven" ja reisillehän sekin sitten meni sillä leveällä teknisellä asulla. ;-D
    Ketä mä yritän huijata, meillä mitään teknisiä ulkoiluasuja tarvita.

    Mut pitäis kyllä munkin käydä läpi meidän mono/luistin/murtsikat tilannetta. Heti kun jaksan. Viimeistään helmikuussa.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua:( Olisit poiminut ne Falken sukat, ne on oikeasti hyviä, toimivat gore-kengissäkin.

      Helmikuu on ihan hyvä:)

      Poista