tiistai 20. huhtikuuta 2010

Kaupungin ainoat

tarralliset ja varrelliset gore-kengät. Tretorn.




Ei nyt ihan sitä mitä hain mutta kai ne asiansa ajaa. Vähän "muovisen" oloiset, sanoisin.

23 kommenttia:

  1. Hui kauhistus, näin pikkukuvan omassa blogilistassani ja luulin, että "Nyt sillä on kipsi jalassa!". :-D

    Noista Tretorneista on moni puhunut tänä keväänä. Hauska idea, että tennaritkin ovat goret. Kerro sitten käyttökokemuksia.

    VastaaPoista
  2. Täälläkin odotellaan käyttökokemuksia. Mistä bongasit, meillä on ollut etsinnässä varrelliset ja tarralliset popot.

    VastaaPoista
  3. Jassu:D siltä se muuten näyttääkin. Ja voisi ollakin, onneksi ei ole. Teloin muuten pari viikkoa sitten ainoan ehjän raajani eli oikean käden. Eipä siitä sen enempää...

    Katri, arvaa? Omista kaapeista, ne on sellaisia aarrekätköjä;)

    VastaaPoista
  4. Pakko kommentoida Katrin kyselyyn käyttökokemuksesta. Mä ostin molemmille pojille samat popot sinisenä ja nyt olen niitä puntaroinut et palautanko vai enkö. Ne todella on "muovisen" tuntuiset, varret on lerpat.. valmiiks jo rutussa kun avasin paketin :/ Miten sitten käytössä?!

    VastaaPoista
  5. Hyvä että nämä ovat Nina sinun jalassasi eikä lapsiesi;-) ei siis mitenkään pahalla tämä, mutta lapsille en noita ostaisi. Eivät tue kuitenkaan jalkaa niinkuin hyvän kengän pitäisi. Aikuisille antaa anteeksi monta "hairahdusta"; mutta lasten jalkoja ei kannata syyttä suotta pilata huonoilla kengillä;-). Hintaahan noilla on aivan liikaa, vaikka aitoa Goretexia ovatkin saaneet mukaan!

    VastaaPoista
  6. Katri; Minäkin noi tilasin Ellokselta ja takaisin lähti. Todella lerput, "ei mitään hyvän kengän ominaisuuksia", ja muovisen oloiset kyllä. En suosittele ihan pienille -isoimmilla toimii varmastikin.

    Peppiina

    VastaaPoista
  7. Sokrutin, eikö olekin? Muoviset.

    Aamunkukka, ne on Luksun jalassa, ei mun:( En edes tiedä mistä ne on meille ilmestyneet. Ja joo, en kyllä noita kauaa pitäisi jalassa.

    Luksu oli tänään kruisalemassa uudella pyörällään ja tuli jalat nilkkoja myöten märkänä takaisin eli nuo voisi olla hyvät pyöräilyyn, jos edes jotain suojaisi. Päiväkotiin on eri kengät mutta ehkä noita voi iltaisin pitää, silloin kun ei ole pelikentällä eli max 2h/vko.

    Mutta joo, en siis suosittele. Meillä nämä nyt on, katellaan kuinka käy.

    VastaaPoista
  8. Minäkin tilasin nuo, kun halvalla sai Ellokselta (muistaakseni -40%)..

    Muovimaisuutta niihin kai tuo se goretex..? Toisaalta itse ostinkin nuo sellaisiksi "kakkoskengiksi" ekaluokkalaisille, enkä edes odota tennareiden täyttävän niitä "hyvän kengän kriteerejä". Meiltä löytyy lapsilta myös Conversen vastaavannäköisiä, joita ei kai voine minään varsinaisina "terveysjalkineina" pitää myöskään..? ;)

    t. mami75

    VastaaPoista
  9. Mäkin tilasin nuo sinisenä Eeville ja takasin lähti. Oli tosiaan sellaset vähän halvan näköset ja muoviset. Meillä tais olla vielä joku maanantai kappale kun liimaa tursusi saumoista. Kuvassa näyttivät niin kivoilta!

    VastaaPoista
  10. Mami75, juuri näin. Ei kai kukaan noita ykköskenkinä käyttäisikään, mutta tosiaan, eipä ole Converset ja muut tennarit sen kummemmat.

    Mutta en silti suosittele, ainakaan pienille lapsille.

    Ja Sini, mäkin näin jossain kuvan enkä heti edes tajunnut, että on kyse samoista kengistä. Kuvissa näyttivät tosi paljon paremmilta.

    VastaaPoista
  11. Meillä on Barnskospecialistenilta tilatut tarralliset ja varrelliset Vikingin gore lenkkarit. Normaali lesti, kelpo kengät kaikinpuolin. Musta-lime. Oisko tästä kuukausi, kun saapuivat.

    VastaaPoista
  12. Marita, nyt sä sen vasta kerroit;) Kuinka pitkä toimitusaika siellä on? Siellä olisi meidän kokoa Superfitin varrelliset. Kim. Menisikö pojalle?

    VastaaPoista
  13. Jos minulla olisi blogi, niin olisin kirjoittanut sepostuksen siitä, miten kaikki lasten kengät kokoa 32 ja alaspäin ovat vain tarrakenkiä (no, poislukien Converset)!

    Meillä tytöt vihaavat tarrakenkiä, erityisesti lenkkareita eivätkä niitä jalkaansa laita. Ravattiin nyt keväällä kaikki paikat läpi ja vedettiin vesiperä, tarrat on joka popoissa. Tilasin lopulta Saksasta Superfitin nauhalliset gore-lenkkarit, saavat vielä erityismaininnan kenkämäisestä ulkonäöstä. Mutta ilmeisesti ollaan vähemmistöä kenkätoiveiden kanssa kun nauhat on oltava! Ja minulle se sopii, koska nauhalliset kengät ovat usein kauniimpia ja tytöt solmivat nauhansa itse :)

    VastaaPoista
  14. Julis, tasan ei käy onnen lahjat:) Meillä ei ihan heti tuo nauhojen solmiminen ole ajankohtaista;) Ja kengän kokokin on yli 32 eli nauhallisia kenkiä löytyisi niin paljon kuin jaksaisi kotiin kantaa.

    VastaaPoista
  15. Täällä kans etsitään tarrakenkiä kissojen ja koirien kanssa. pompulla on mono 37 eikä kyllä yhtään kärsivällisyyttä sitoa nauhoja. Voin kertoa että tuon kokoisten tarrojen löytäminen on aika työlästä ;) Onneksi on Lacoste ;)

    Musta kaikki tenskut ja lenkkarit on ihan "blaah" jalalle. Mutta kun niitä kenkiä on enemmän kuin ne yhdet niin en usko että se hallaa tekee jalalle, sen enempää kuin paljain jaloinkaan kävely. Meillä on kaapeissa kökkövarsitenskuja, Lacosten tenskuja, Kavatin kävelykenkiä kuin myös Timben jne jne jne. Kengät valitaan tilanteen mukaan ja en edes ajattele kun lapsilla on jotkut "kivannäköiset mutta maailman epäergonomisimmat" krngät jalassa että jaloilla on nyt paha olla. Sit jos kuuluu siihen seurueeseen missä lapsella on ne yhdet kengät + kumpparit, alkaa olla tarkempaa se niiden ainoiden valkkaus :)

    VastaaPoista
  16. Meillä myös isommilla pojilla käytössä vain ja ainoastaan tarrakengät ja pientä paniikkia ilmassa, kun 10v:lla kengissä kokona nyt 38-39...

    Nyt onnistuin netistä löytämään nämä
    http://kavat.ebutik.se/

    ja nää
    http://www.stadium.fi/muoti/juniorikengat/tennarit/105530/nike-court-trad-v-2-gs

    Tuo kosteudenpitävyys on ihan kiva juttu varsinkin nyt keväällä.

    t. mami75

    VastaaPoista
  17. No joo... Siis tuolta Kavatilta nuo Lidan-nimiset vedenpitävät lenkkarit.

    t. mami75

    VastaaPoista
  18. Kääk, miten iso se Luksun jalka oikein on? Kuvan perustella ajattelin näes heti että olet jalkaasi vetänyt sadekelin kengät;-)

    En epäilekään että jättäisit nuo teille ainoaiksi kengiksi. Lähinnä kritisoin tuota mallia aivan järjettömästä hinnoittelusta, tuolla hinnalla saa jo hyvät nahkakengät samoilla ominaisuuksilla. Tretorn saisi pysyä siinä, minkä he osaavat parhaiten eli siinä kumppareiden teossa;-) Annin blogissakin vaihdoimme aikoinaan ajatuksia tästä samasta mallista.

    Tosiasiahan on,ettei mitkään lenkkarit eikä kangastossut koskaan ole hyvät jalalle pitkään käytettynä. Toki niistäkin löytyy laadukkaita versioita- bloggasit taannoin Supergan:n tossuista, ja niitähän taitaa nykyisin saada Stockaltakin ihan lasten kokoja. Hullareilla myytiin ainakin mallikappaleina tarrallisia versioita, ilman vartta tosin. Toinen kangastossu, mitä voin suositella on Ked´s; mutta senkin saatavuus on aika onnetonta Suomesta-lastenkenkinä.

    Onhan meilläkin kangastossuja joiden merkki on muuta kuin nuo, mutta harvoin niitä tulee käytettyä. Kesähelteillä pojat lompsivat mieluiten Crocseilla ja nahkasandaaleilla ja taas pihaleikeissä ja päiväkodissa kunnon tukevat kengät ovat olleet meille parhaimmat. Summa summarum, tää on vaikea yhtälö. Ja mitä isompi lapsen kengänkoko on, sitä vaikeampi niitä rentoja, hyviä ja laadukkaita kenkiä on löytää. Ananan kommentti oli kyllä tosi hyvä, siihen ei ole mitään lisäämistä. Sopiiko Lacosten lesti Luksulle?

    Itse painiskelen saman kenkäongelman kanssa- eilen siivosin yhden muovikassillisen pieneksi jääneitä kenkiä pois. Pienen ukon jalat ovat taineet saada lämpöhoitoa talven aikana, meidän viikareilla on ihan saman kokoiset jalat tätä nykyä!

    VastaaPoista
  19. Aamunkukka, ei tuo jalka ole kuin kokoa 33, mestarikuvaaja ollut taas asialla:)

    Meillä on paljon Lacosteja, tälläkin hetkellä kaapeista löytyy toista kymmentä paria, mutta niitä ei saa gorena. Inkakin suosii tarrallisia kenkiä, toki käyttää myös nauhallisia. Lacosten lisäksi esim. Camperilta löytyy kivoja nauhattomia kenkiä.

    Supergaa ja Kedsia löytyy myös kaikilta, itse suosin Kedsia, on huomattavasti kevyempi jalassa. MM-kisojen kunniaksi Luksu saa Supergan Italia tennarit:)

    Nina

    VastaaPoista
  20. Niin, unohtui sanoa, Timbeltä löytyy paljon nauhattomia ja katseenkestäviä malleja, siis muitakin kuin peruslenkkareita.

    Isommille pojille suosittelen lämpimästi Timben hengittäviä kesälenkkareita. Ja naistenkin malleissa löytyy pajon kivoja malleja.

    Saatavuus, niin... Brandoksella varmaan jotain. Nettikauppakonkarit, osaatteko auttaa?

    Nina

    VastaaPoista
  21. Ketjun luettuani vedän vähän sanojani takaisin, onhan meilläkin tarrakenkiä, mutta en ole Lacosten tennareita sellaiseksi jotenkin mieltänyt! Ja Lelli Kelly kanvaasikengät pysyvät jaloissa myös tarroilla...mitäköhän tarroja vielä kaapeista löytyykään...

    VastaaPoista
  22. Barnskospelialistenilta tulee kengät muutamassa arkipäivässä. Ne eivät käytä postia, meillä ainakin paketti menee läheiseen Valintataloon noudettavaksi. Kenkien ostaminen vilkkaiden poikien kanssa on lähinnä piinaa, joten tuolta niitä kolisee tasaisesti. yli 1000kr ilmaiset postit.

    VastaaPoista
  23. Kiitos Marita. En nyt lähde tässä vaiheessa kevättä enää tilaamaan yhtään mitään mutta hyvä tietää:)

    VastaaPoista