perjantai 12. maaliskuuta 2010

Tyhjää täys

Kolasin eilen illalla Inkan kevät-kesävaatteita. Ja tulos on se, että kaikki menee uusiksi. Niin vähän epäilinkin. Jotain talven aikana ostetuttuja farkkuja, leggareita ja huppareita voi vielä käyttää. Samoin kaksi sopivankokoista kevättakkia löytyy. Mutta muuten voi aloittaa ihan tyhjältä pöydältä, alusvaatteista ja kengistä lähtien.

Inka oli viime kesänä n 155 cm, tällä hetkellä reilu 160 cm. Tilanne voi muuttua kesään mennessä paljonkin. Itse venähdin seiskan-kasin välisenä kesänä reilu 10 cm. Tai sitten ei kasva enää ollenkaan, mistäs sitä tietää. Todennäköisesti pituutta tulee vielä 10 cm, aikataulua ei vaan osaa ennustaa.

Meillä on siis "tyhjät vaatekaapit" -syndrooma. Äärimmäisen ikävää. Olen surun murtama.

Tyyli on rento, farkut&huppari, leggarit&tunika ja verkkarit&väljä paita. Tämä viimeisin on uusin hitti, kuulemma "ysien univormu".

Perusvaatteet ajateltiin rakentaa H&M Loggin varaan. Miten aikuisten malliston koot menevät? Vastaavatko kokoaan vai ovatko nafteja/reiluja?


16 kommenttia:

  1. Ei niistä henkkamaukan vaatteista ota selvää. Ostin joku tovi sitten sieltä paidan ja eka pesussa kutistu kahella koolla. Nyt tilasin itelleni kesäks toppeja (koko 42) , niin jouduin palauttamaan kun olivat kaks kokoa liian isoja.

    VastaaPoista
  2. Tämähän kuulostaa mukavalta;-) Näes teidän neitihän huitelee jo samoissa pituusmitoissa kuin tämä "vanha" täti täällä. Mähän voinkin kohta ruveta huutelemaan noita teiltä pieneksi jääneitä vaatteita;-)?

    Heh, no tämä ei nyt varsinaisesti vastannut kysymykseesi; mutta tsemppiä shoppailu-urakalle kuitenkin. Mites muuten kenkäpuoli, meneekö sekin teillä vaihtoon?

    VastaaPoista
  3. Mä oon kade tosta tilanteesta!
    Mun mielestä henkka vastaa kokoaan, ei ainakaan ole pienempää!

    VastaaPoista
  4. Meillä vajaat 160 cm pitkä (hoikka mutta treenattu) neiti voi käyttää H&M xs ja 34 kokoja useista vaatteista - mutta ei tietty sellaisia malleja, joissa vaaditaan oikeastaan minkäänlaista rintavarustusta. En sitten tiedä onko LOGG erilainen mitoitukseltaan, tuskin.
    Kivoja vaatteita on nyt keväällä löytynyt myös Vero Modalta, sieltä löytyy paljon muutakin kuin tissitoppeja ; ). Esim kiva ja siisti kevättakki löytyi sieltä!
    Muista, että kun seuraavan kerran käytte Köpiksessa, kannattaa tsekata josko Abercrombie&Fitch olisi jo auennut (en tiedä tarkempaa kuin että 2010, anybody?). A&F on meillä ihan ykkössuosikki (jota LOGG kopioi enemmän ja enemmän koko ajan, alkoi pari vuotta sitten).

    VastaaPoista
  5. Meillä on Sofialla aika paljon H&M:n perusvaatetta, mutta taitaa olla rakenteeltaan erilainen kuin Inka, pituutta on n.165 cm ja samat koot paidoissa ja tunikoissa menee kuin muualtakin, koko on 36-38 tai M. Housut ovat siellä sitten liian kapeaa mallia tai reisistä jumittaa.

    VastaaPoista
  6. Meidän 160cm hoikkeliini käyttää henkkamaukan xs/s tai 32/34 vaatteita. Vastaa aika hyvin kokoa, mutta poikkeuksiakin toki on. Nyt oli paljon ihania vaatteita. Teini osti ison pinon paitoja kesäksi.

    VastaaPoista
  7. Minä 163cm ja 52kg painava nainen käytän henkan vaatteista kokoa 34, vaatteet on mun mielestä joskus hieman niukkojakin.

    VastaaPoista
  8. Minttu, just tuota vastausta en halunnut;) Olisit vastannut, että helppoa kuin heinänteko, koot on just eikä melkeen.

    Aamunkukka, kengätkin menee vaihtoon. Jalka on kasvanut tasaisesti, koko/vuosi. Nyt meillä on samankokoinen räpylä.

    Anni, arvasin, että olet:)

    Gloria&Katri, Inka on vielä malliltaan enemmän lapsi kuin aikuinen. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan, en viitsi täällä julkisesti tarkemmin analysoida teinini kehitystä;)

    Inkalla ei enää mene hihoista ja lahkeista nuorten koot (164-170 cm) ja t-paidat ei mene hartioista. Vartalo on normaali mutta aika atleetti, ei siis siro joskaan ei pyöreäkään. Äitinsä tyttö:)

    Täytyy joku päivä käydä Aleksilla. Pääsiäisenä kevyemmät vaatteet ovat tarpeen eikä ihan ilman vaatteitakaan viitsi reissuun lähteä.

    VastaaPoista
  9. Katja ja anonyymi, Inkalle ei taida 34 mennä, yhtä paitaa (jossa ei ollut elastaania) sovitti ja se meinasi revetä hartiasaumoista.

    VastaaPoista
  10. Mun mielestä Hennesin vaatteet vastaa hyvin kokoaan. Mä tilaan aina S tai 36 kokoja ja mulle ne sopii. Oon tosin Inkaa pidempi ja painavampi. Housut saattaa olla hänelle liian pitkät, mutta paitojen hihat varmaan just sopivia (itse toivoisin, että ne ois hiukka pidempiä). Oon varmaan tottunut tilaamaan hennesiltä, koska kuvien perusteella osaan sanoa, onko mulle sopivia. Toimitusajat on joskus aika pitkiä. Niin ja LOGGit on joskus aavistuksen tavismalliston vaatteita reilumpia.

    VastaaPoista
  11. Ai jee, saanks varata kaikki pienet ja "mäen enää vaan pidä tästä" vaatteet kohta itselleni. Käytän Henkan lastenosaston 170cm kokoa ;)

    VastaaPoista
  12. Ihannetilanne! Kun saiskin aloittaa tyhjältä pöydältä tai kaapista!
    Niin, ne Henkkamaukan vaatteet on mulle aina vaan arvoitus; käyn aika harvakseltaan kun olen monesti pettynyt heidän laatuunsa...
    Viime kuussa kävin,ostin itselleni lomareissua varten vaatteita...ja pesun jälkeen totesin että ne oli sitten siinä:(
    Ja meitin tytölle (ihan just 11v) menee kivasti niitten kuten Seppälänkin 32.Outoa, kun on kuitenkin aikast sopusuhtainen tyttölapsi?!No housut ei tietty käy,mutta mm.neuleet ja trikoot(niitä on just hankittu).

    VastaaPoista
  13. Komppaan Ananaa, mullakin on Loggia 170cm:nä käytössä;)

    VastaaPoista
  14. Voi sua parkaa - saatan kuvitella kuinka masentunut olet...

    Kokoasiassa en kyllä osaa auttaa - paitsi että koot kai vahtelevat h&m:n mallistojenkin välillä paljon...

    VastaaPoista
  15. Täällä 12 v neitokainen venyy kuin kastemato, on nyt ainakin 166cm eikä loppua näy :) Peruskamoja löytyy paljon nyt Loggilta ja Zaran trf:stä, parhaat leggarit Vilasta ja hupparit Paul Frankilta.

    Myös kummasti mun vaatekaappi on alkanut houkuttamaan, kaikenlaista tavaraa uhkaa päätyä kiertoon.

    Mutta http://www.karmaloop.com/ on jo tytön pyhiinvaelluskohde!

    VastaaPoista
  16. Kiitos myötätunnosta;)

    Julis, meillä alkaa myös olemaan vaatteita yhteiskäytössä. Ja kenkiä. Kiitos tuosta linkistä.

    Inka on tällä hetkellä lyhin kaveripiirissään. Siis niistä tytöistä joilla on perimän perusteella todennäköisyys kasvaa hiukan normia pidemmäksi. Niin se oli aikoinaan mullakin, samaan tahtiin tuntuu tyttö kasvavan.

    VastaaPoista