tiistai 26. tammikuuta 2010

Meikkivoiteita

Otin teidän neuvoista vaarin ja päätin opetella meikkaamaan. Sen verran olen naistenlehtiä lukenut, että tiedän meikin a:n ja o:n olevan hyvä pohjustus. Tuumasta toimeen.

Tähän asti olen käyttänyt vain värillisiä kosteusvoiteita. Tämänhetkinen varasto:



Mun iho on kuulemma hyvässä kunnossa. Epäpuhtauksia löytyy mutta iho on vahva eikä liian kuiva tai rasvainen. Ihoa olen hoitanut aina säntillisesti ja ehkä se nyt alkaa tuottamaan tulosta.

Multa löytyy meikinpohjustusvoiteita kaapista mutta itse meikkivoiteet puuttuvat. Painelin siis Stockalle ja valitsin kohteeksi Helena Rubinsteinin. Avulias kempparintäti ymmärsi heti, että nyt on tosi amatööri kyseessä. Ei myynyt mulle yhtään purnukkaa (olisin kyllä ostanut) vaan iski mulle testerit käteen jokaisesta mallista ja neuvoi kokeilemaan kotona kaikessa rauhassa, useampana päivänä. Nyt olen pari viikkoa tunnollisesti testannut ja täytyy sanoa, että ero meikkaamattomaan ihoon on aika huikea.



Äiti toi mulle HR:n Color to Mix -pigmenttitiivisteen, jota voi sekoittaa ihan normaaliin päivävoiteeseen. Ei hullumpi idea, vaikka en ihan sitä sisäistäkään. Magic Primer on ihan oma löytö syksyltä, tykkään.

Ongelma on nyt siinä, että nämä ovat kaikki hyviä, enkä oikeasti huomaa mainittavaa eroa toisiinsa. Uusi Color Clone Subli-Mat on kaikista kevein mutta muissa en huomaa eroja. Toinen uutuus Prodigy Liquid Light sisältää seerumin, ehkä se olisi mun juttu.

Mun mielikuva paakkuuntuneesta läikikkäästä meikkivoiteesta ei onneksi pidä paikkansa, nykyvoiteita osaa tumpelokin levittää tasaisesti. Kokeilin sekä meikkisienellä että sormin. Kumpikin toimii, ainakin mun mittapuulla.

17 kommenttia:

  1. Samainen Estee Lauderin värillinen päivävoide on mun suosikki niinä päivinä kun en jaksa meikata. Toimii mainiosti.

    Yksi törkeen helppo meikkivoide on Diorin suihkutettava, Z-liike purnukalla ja meikki on valmis. Mulle kosmetologi sanoi, kun tuotetta kehuin, että on just sopiva tumpeloille... mitäköhän se tuollakin tarkoitti:)

    VastaaPoista
  2. Sä olet Nina lukenut mun ajatukset;-) mä juuri kirjoittelin muistilapuille ylös hyviksi kehuttuja meikkivoiteita; ja ajattelin jostain päin kokeilu-savotan aloittaa..
    Täällä myös yksi värillisten päivävoiteiden/erittäin kevyiden meikkivoiteiden ystävä, joten kaikki vinkit on tarpeen mullekin, kiitos!

    Kesäisin mä käytän tuota samaa Lancomea kuin sinä, on vain niin hyvä tuote omalle iholleni; mutta ainahan sitä voisi kokeilla jotain uuttakin.

    Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin saat tänne lähipäivinä isot viestiketjut täynnä loistavia vinkkejä, niin saanko vienosti tässä kysäistä sinun ja teidän muiden mielipidettä näistä parista meikkivoiteesta?

    Lancomen "teint idole silky mat"
    ja Diorin "Nude"

    Minäkin haen siis hengittävää ja luonnollista meikkiä..

    VastaaPoista
  3. Voin suositella Exuviance-tuotteita. Niiltä löytyy kaikkea mahdollista puhdistustuotteista meikkeihin...
    Näitä myy kauneushoitolat.

    VastaaPoista
  4. Stockalla on loistava palvelu just tossa suhteessa, että ei väkisin myydä vaan saa näytteitä, joita kokeilla ja löytää oikea.

    Mulla käytössä tällä hetkellä Diorin Nude ja tykkään kyllä siitä. Mutta toisaalta - en tiedä, onko niissä tosiaan paljon eroja...

    VastaaPoista
  5. Mä tykkään ohuista meikkivoiteista ja valoa heijastavista ominaisuuksista, koska minusta kuultava iho näyttää aina hyvältä, terveeltä ja nuorelta. Ja kun mulla on kuiva iho, niin meikkivoide ei saa kuivattaa, eikä olla kuiva. Siksi minäkin käytän Diorin Nudea pensselillä vedettynä! Saa tosi ohuen ja tasaisen pinnan. Se on minusta niin hyvä, että melkein voisi jättää valokynänkin pois.

    Muitakin hyviä varmasti on, mutta ei ole nyt tarvetta vaihtaa. :)

    F

    VastaaPoista
  6. Tämä on minulle niiiin vieras aihe, kun en ole kovin meikki-innostunut ja olisin mieluiten aika "wash and go"-tyyppi, mutta ei 30-40-kymppinen voi olla ilman meikkiä ja kuvitella olevansa luonnonkaunis ; )!
    So I cheat! Ja koska iho on hyvä, se mielestäni onnistuu. Arkisin vetelen hyvin harvoin primeria, mutta jos laitan, se on tällä hetkellä Clarinsin. Mutta se mun oikotie onneen on Chanelin Teint Innocence meikkipuuteri (onkohan oikea termi, help?), löytyy myös nestemäisenä mutta mulla siis compact. Ja tämä ei siis ole kuten tavalliset meikkipuuterit, tätä täytyy kokeilla, kuin laittaisi kastehiukkasia naamaan! Loistavaa kuivalle iholle. Päälle T-alueelle hieman Cliniquen irtopuuteria ja YSL-valokynää ja I'm good to go...(paitsi tietty silmät ja huulet).
    Kaapista löytyy myös tuo Estée Lauderin Day wear plus, josta en ole pitänyt niin paljon kuin Clarinsista ja Chanelin Double Perfection Crème Poudre, jota käytän iltameikkeihin ja jolla saa matan lopputuloksen.
    Tuota Diorin Nudea täytyy varmaan joskus kokeilla!
    Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Chanelin Teint Innocencea - siinä on spf10 ja rasiaan saa refillit!

    VastaaPoista
  7. Minä olen käyttänyt jo pidemmän aikaa Sisleyn meikkivoidetta ja olen tosi tyytyväinen. Monella muulla tuotteella ihoni rupeaa kiiltämään päivän mittaan, mutta tämä toimii.

    VastaaPoista
  8. Nina, eiks ne antanu sulle näytettä siitä Face Sculptorin meikkivoiteesta? Se olis ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Ohut, mutta tarpeeksi peittävä ja heijastelee myös valoa.

    Se Prodigyn Liquid Light on mun makuun melko tujua, ei ehkä sulle se paras. Seerumit seerumeina ja meikit meikkeinä. Paitsi toki sävyttävät ovat hyviä, talvella vaan liian keveitä.

    Meikkivoide myös suojaa ihoa pakkaselta ja häivyttää couperosat sun muun talvella erityisen selvästi näkyvät ei toivotut jutut.

    VastaaPoista
  9. Katri, tuohan kuulostaa vielä iisimmältä;)

    Aamunkukka, Nudea olen kuullut kovasti kehuttavan.

    Tanja, just, onko näissä oikeasti merkittäviä eroja?

    F, tuo pensseli menee ihan yli hilseen, mä en tajua miten sellaisella voi onnitua. Pitäisi kokeilla.

    Gloria, mulla oli meikkipuuteria joskus ysärillä. Nekin on varmaan kehittyneet..

    Sanna, tuosta ihon kiiltämisestä. Se Stockan täti kysyi multa, kiiltääkö iho helposti? Mistä mä voisin tietää? Ei kai, tai sitten kiiltää mutten katso itseäni niin tarkkaan, että huomaisin.

    Laura, on mulla se Sculptorikin, unohtui vaan kuvasta. Mutta en silti huomaa eroja. Ja arvasin, että tulet tuomitsemaan mun oikotien onneen;))

    Nina

    VastaaPoista
  10. Nina, pelastit mun päivän!! Aina kun on ollut näitä meikkipostauksia, niin olen salaa hävennyt itseäni. En osaa meikata ja kaikki termistöt menee yli hilseen. Nyt mä varmaan tulostan tämän sun postauksen vastauksineen ja painelen sen kera ostoksille.

    VastaaPoista
  11. Ota Nina valokuva aina eri meikkivoiteiden kanssa, ja katso huomaisitko eroa niin. (Ei tartte julkaista otoksia :) )

    Ja suosittelen kokeilemaan meikkivoidesivellintä, esim. Lancomella on hyvä, sieni imee ihan turhaan meikkiä ja sitä ei yleensä muista vaihtaa uuteen tai leikata tarpeeksi usein.
    Jos et halua satsata siveltimeen kauheasti rahaa, niin Kicksin oman malliston meikkisivellin on kanssa toimiva.

    Se Chanelin kompaktimeikki on tosi kiva tuote pitää mukana, jos täytyy korjailla päivän mittaan pohjaa. Ja muutenkin hyvä, aika kaukana puuterista.

    VastaaPoista
  12. Gloria: Teint innocence on loistava. Jossain kuvauksissa joskus maskeeraja vannoi sen nimeen. Hankin heti oman ja siitä saakka se on kulkenut mukana. Yksi suosikki on myös MakeUpForeverin Lift Consealer. Ihan uskomaton tuote. Lähtee monta vuotta kun pohjustaa tuolla... Meikkisiveltimiä pitää olla joka lähtöön, jopa ns. puhdas, jolla voi huiskia ylimääräiset jauhot pois naamasta ;)

    Ninalle suosittelen käyntiä meikkaajalla tai maskeerajalla. Maksaa aikaa, vaivan ja ehkä satasen. Kädestä pitäen opetusta. Tulee valot ja varjot, käden ja silmän koordinaatio tutuksi kertaheitolla. Ja saa parhaat vinkit siitä miten toisten silmää hämätään ;)

    VastaaPoista
  13. Tiina, tiedän tunteen.

    Laura, ei tartte vai ei saa?;)

    Viidenäiti, arvaa montako kertaa olen käynyt? Joka ikiseen tärkeämpään juhlaan menen meikkaajan kautta ja yrittävät siinä samassa opettaa ihan arkimeikkiäkin. Tiedän siis teorian mutta ei vaan jotenkin mene jakeluun. Tai ei vaan kiinnosta. Vaikka pitäis...

    VastaaPoista
  14. Ihii, Nina, saa toki, julki vain koko rivi.

    Sä oot niin tumma ja selväpiirteinen, ettet paljon meikkiä arkena tartte. Meikkivoiteen lisäksi panostaisin silmämeikkiin. (yhteen hyvään tummasävyiseen mattaluomiväriin ja rajaukseen ripsarin lisäksi)

    Mutta sitten kun esim. juhliin laittaidut oikein kunnolla, niin ihan kevyt ei näytä miltään, vaan pitää olla täys tällinki.

    VastaaPoista
  15. Niin, mulla on ns. vahvat piirteet (näin joku diplomaattisesti totesi;) ja en tosiaan tarvitse paljon meikkiä arkisin. Kun sen pohjan vaan hoitaisi.

    Ja juhliin, en edes kuvittele että pystyisin niin monimutkaiseen suoritukseen.

    Laura, mulla on vaikka mitä meikkejä, en vaan viitti käyttää niitä;)

    VastaaPoista
  16. Hei,

    Yksi vaihtoehto meikkipohjaksi on mineraalipohja, eli tiheällä sudilla levitetään irtopuuterimaista meikkivoidetta kasvoille. Saa erittäin luonnollisen lopputuloksen, tai peittävän, riippuen miten paljon meikkiä kasvoilleen pyörittelee. Luulisin, että voisi olla jopa helpompi kuin tavallinen meikkivoide "aloittelevalle", vaikka voi kuulostaa oudolta (ainakin minusta kuulosti). Esim. ostolakossa-blogissa on ollut paljon näistä mineraalipohjista (Youngblood, bareminerals, Lilylolo).

    VastaaPoista
  17. Nude on nimenomaan mineraalimeikki ja laadukas sellainen. On toki muitakin. Mutta Diorin meikit on minusta uskomattoman hyviä, värikosmetiikassa on niin paljon pigmenttiä, että tuntuu, että luomiväritkin kestää ikuisuuden. Hinta-laatu siis hyvin kohdillaan.

    Niin ja Laura sanoi ammattilaisena, että pensseli on oikealta nimeltään meikkisivellin. :-) Nina, se helpottaa hommaa puolella, saat tosi ohuen ja tasaisen pinnan. Käsillä voi jäädä rajoja, sienet imee liikaa itseensäkin ja kummallakin tavalla voidetta kuluu siis enemmän.
    F

    VastaaPoista